Skip to main content

Såret i granatangreb er sendt i arrest

Den 46-årige mand, der blev såret af en håndgranat lørdag, er blevet varetægtsfængslet.

Politiet efterforsker fortsat på ejendommen på Mullerupvej. Klik for flere billeder. Foto: Local Eyes
Politiet efterforsker fortsat på ejendommen på Mullerupvej. Klik for flere billeder. Foto: Local Eyes
I forbindelse med efterforskningen blev hele byens hovedfærdselsåre spærret af politiet. Foto: Local Eyes
I forbindelse med efterforskningen blev hele byens hovedfærdselsåre spærret af politiet. Foto: Local Eyes
Politiet siger, det tyder på, der er tale om et angreb. Foto: Local Eyes
Politiet siger, det tyder på, der er tale om et angreb. Foto: Local Eyes

En 46-årig mand har været på hospitalet for at få fjernet splinter i sit ben fra et håndgranat-angreb. Han er lørdag eftermiddag i så god tilstand, at han er blevet kørt i arresten. Han er nemlig tidligere blevet varetægtsfænglet i et grundlovsfor, hvor han ikke var til stede.

Se video hos Local Eyes

– Han skal for en dommer i morgen, siger Sonny Bonde, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til Newsbreak.dk lørdag eftermiddag. Selvom den 46-årige rent faktisk er et offer i én sag, så er han altså blevet sigtet i en anden.

Sammen med en 33-årig kvinde fra Kalundborgområdet opholdt den 46-årige sig på en ejendom på Mullerupvej ved Slagelse, hvor der tidligere har været blandt andet autoværksted. Her eksploderede kort før klokken seks lørdag en håndgranat. Den 46-årige blev skadet i angrebet.

I forbindelse med politiets efterfølgende ransagning af ejendommen, der har en grum fortid, fandt efterforskerne en samling automatiske skydevåben. Derfor blev den 33-årige kvinde anholdt, sigtet og stillet i et grundlovsforhør. Det samme blev manden, men grundet sine skader kunne han ikke møde op.

– Kvinden er blevet løsladt, men manden fremstilles i morgen, siger Bonde til Newsbreak.dk.

Eksplosionen

Klokken 5.56 lørdag morgen eksploderede en håndgranat i ejendommen i den lille by Mullerup. Her blev den 46-årige altså såret. Han fik flere splinter i sit ben, der måtte fjernes med lægefaglig hjælp.

Ikke overraskende rykkede Midt- og Vestsjællands Politi taltstærkt ud til det lille samfund, og i den forbindelse blev der faktisk spærret for gennemgående trafik. Den totale afspærring blev sent lørdag eftermiddag ophævet.

– Men de er stadig i gang med at efterforske derude, siger Sonny Bonde til Newsbreak.dk. Det er ikke lykkedes os at få kontakt til efterforskningslederen.

Der er inden anholdte i sagen om eksplosionen. Politiet har tidligere givet udtryk for, at det tydede på, der var tale om et decideret angreb, men det er en del af det, der fortsat efterforskes. Grundlovsforhøret lørdag blev holdt for lukkede døre – og der er nedlagt navneforbud.

Ejendommen, det nedlagte autoværksted, var for to år siden gerningssted for et uopklaret skuddrab, hvor en 29-årig mand fra Korsør blev dræbt. Han blev overrumplet af maskerede mænd, og der blev affyret flere skud, som ramte den 29-årige. Du kan læse Newsbreak.dks dækning af sagen fra 2018 HER.

Del din kommentar