Shaman får kritik for corona-råd

Norsk læge raser mod prinsesse Märtha Louises selvudråbte shaman-kæreste.

Den selvudråbte shaman Durek Verrett for hård kritik for sin rådgivning på Instagram om, hvordan, man beskytter sig mod coronavirus. Klik videre for flere billeder. Foto: NTB Scanpix/Lise Aserud via REUTERS.
Den selvudråbte shaman Durek Verrett for hård kritik for sin rådgivning på Instagram om, hvordan, man beskytter sig mod coronavirus. Klik videre for flere billeder. Foto: NTB Scanpix/Lise Aserud via REUTERS.
Udgivet Opdateret

At prinsesse Märtha Louises kæreste, den selvudråbte shaman Durek Verrett, får kritik for at komme med kontroversielle sundhedsråd, er der som sådan ikke noget nyt i. Det er sket af flere omgange.

Artiklen fortsætter under videoen


Nu er den så gal igen. Det skriver norske Dagbladet.

Denne gang handler det om, at shamanen på sin Instagram-profil kommer med løsningen på, hvordan man beskytter sig mod coronavirus-smitte.

“Det er vigtigt at forblive rolig og være forberedt, når noget som dette sker, så her er nogle værktøjer til at sikre dig”, skriver han blandt andet i opslaget i opslaget. Det fremgår også, at der er tale om en hjemmelavet håndsprit, der indeholder en sjat vodka og forskellige olier.

Det har fået lægen og forfatteren Kari Løvendahl Mogstad til at fare i flint.

“Det er så usagligt, at det egentlig ikke er værd at kommentere på. I en situation, der er så potentielt alvorlig og uklar, er det skræmmende, at man kan finde på komme med sådan noget,  som nogen faktisk tror på”, siger hun til Dagbladet.

Hendes anbefaling er, at man skal følge de officielle sundhedsråd. Altså at man er flittig til at vaske hænderne med vand og sæbe eller med en håndsprit, man har købt.

Dagbladet har konfronteret Durek Verrett med kritikken og desuden spurgt ham om, hvordan han har det med at komme med råd, der strider imod anbefalingerne fra WHO.

Shamanen har efterfølgende svaret mediet via en e-mail.

“Jeg støtter WHO og alt de står for. Mit opslag var for at give folk en metode til ikke at blive bange for spredningen af coronavirus. Olierne er der for at give ekstra beskyttelse, efter man har fulgt rådene fra WHO. Det er efter man har vasket hænderne, man skal smøre dem med olie. Jeg er ked af, hvis det ikke var klart for alle”, skriver han og nævner desuden, at han ikke har yderligere kommentarer.

Dagbladet fortæller også, at hoffet ikke har ønsket at kommentere på sagen.

Powered by Labrador CMS