Skip to main content

Sigtelse droppet efter “ubehagelig oplevelse”

Det vækker glæde

Kvinden blev sigtet, fordi hun havde offentliggjort et af de billeder, der blev taget af denne dukke tilbage i januar, på en Facebook-side. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Kvinden blev sigtet, fordi hun havde offentliggjort et af de billeder, der blev taget af denne dukke tilbage i januar, på en Facebook-side. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En kvinde blev den 14. marts anholdt og sigtet for trusler, efter at hun på Facebook havde offentliggjort et foto af en dukke, der forestillede Mette Frederiksen. Nu er sigtelsen frafaldet. Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

– Der var ingen trussel. Min klient er glad, skriver kvindens advokat, Jonas Christoffersen, på Twitter.

Brændende dukke

Billedet var af en dukke, der forestiller Mette Frederiksen. Billedet er blevet landskendt, fordi der på et skilt på dukken stod “hun må og skal aflives,” og fordi der blev sat ild på dukken under en demonstration.

Politiet gik ind i sagen, efter at man havde modtaget en anmeldelse fra en bekymret borger, og ifølge politiet, var det alene derfor, at man valgte at anholde og sigte kvinden.

– Vi kunne umiddelbart ikke udelukke, at der var tale om en strafbar handling, og den juridiske vurdering på det tidspunkt var, at kvinden skulle sigtes for trusler, siger politidirektør Kirsten Dyrman i pressemeddelelsen.

Sigtelsen er frafaldet, fordi hverken politiet eller Statsadvokaten mener, “at der er noget bevis for, at kvinden har delt billedet med hensigt at true nogen,” som Kirsten Dyrman formulerer det i pressemeddelelsen.

Kritik af politiet

Kvindens forsvarer har tidligere oplyst, at kvinden hentede billedet ned fra TV2’s hjemmeside for siden at lægge det på en facebook-side. Jonas Christoffersen har fra starten kritiseret politiets fremfærd i sagen.

– Man slår tilsyneladende nu ned på alt, der minder om en klar afstandtagen til regeringen coronapolitik, har han tidligere sagt til Politiken.

Østjyllands Politi medgiver, at forløbet kan have været voldsomt for kvinden.

– Jeg kan sagtens forstå, hvis det har været en ubehagelig oplevelse for hende, og jeg er glad for, at sagen så hurtigt blev afgjort, siger Kirsten Dyrman i pressemeddelelsen.

Del din kommentar