Skip to main content

Sjælden mulighed for kig til solen

Det er vel nærmest sjældent for disse dage.

Endnu en dag med gråvejr er skyllet ind over Danmark.

Vejret den 14. november 2020 er dog lidt anderledes, for denne lørdag er der rent faktisk pæne for chancer for at få solen at se.

Det fortæller DMI’s vagthavende meteorolog Anna Christiansson lørdag morgen til Newsbreak.dk.

Forinden er der dog flere lag, der skal skrælles af himlen:

– Det er lidt diset og tåget mange steder nu her. Især over de østlige egne. Det ser ud til at det vil tage et stykke tid, før vi kan få det til at forsvinde, det kan nok ligge frem til middagstid.

– Derefter bliver det lidt bedre, men stadig mest skyet. Jeg tror dog, der er en sjælden chance for lidt eller nogen sol, siger Anna Christiansson til Newsbreak.dk.

Her kan komme regn

Det er dog et kort vindue, der åbnes med chancer for sol. For senere vil flere skyer bevæge sig mod Danmark fra syd og sydvest, lyder det.

En enkelt landsdel må desuden døje med regn lørdag morgen, siger Anna Christiansson:

– Lidt regn på Bornholm her til morgen, men det slipper de fleste andre for. Der kan dog komme en enkelt byge i det nordlige Jylland, siger hun.

Dagens temperaturer kommer til at ligge i omegnen af 10 grader, mens vinden bliver svag til jævn fra sydlig retning.

Mere af det samme

Ud på aftenen og natten nærmer sig en ny frontzone.

Det betyder, at der særligt i de nord- og vestlige egne af landet er risiko for regn.

Temperaturene falder samtidig en lille smule til mellem 7 og 10 grader, og vinden tiltager. Den bliver let til frisk, mens den langs vestkysten kan blive hård.

Søndag kommer til gengæld til at ligne lørdag en hel del:

Mindre dis og tåge søndag, men stadig skyet og mulighed for byger i det meste af landet. I løbet af dagen ser det dog ud til at klare op, og der kommer måske lidt sol – især i de sydlige og østlige egne af landet. Temperaturer på 10-13 grader, siger DMI’s Anna Christiansson.

Del din kommentar