Skip to main content

Skat advarer 700.000 danskere

Flere tusinde danskere anbefales at kigge sin befordringsfradrag igennem.

Skattestyrelsen kommer med en seriøs opfordring til 700.000 danskere. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017

Skattestyrelsen kommer med en seriøs opfordring til 700.000 danskere. Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2017

Skattestyrelsen opfordrer 700.000 danskere til at få styr på sit befordringsfradrag, ellers kan det ende i et stort skattesmæk.

Det skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Arbejder hjemmefra

Det er ikke første gang, at Skat opfordrer danskerne til at få ændret deres befordringsfradrag, der også kaldes kørselsfradrag, for i år.

Coronapandemien var allerede tidligere på året været med til at gøre sådan, at Skattestyrelsen sendte et brev via e-boks til flere tusinde danskere, der ikke havde fået ændret befordringsfradraget i forbindelse med, at de var blevet sendt hjem for at arbejde.

Det samme gør sig nu igen gældende.

– Coronapandemien har ændret mange danskeres arbejdssituation. Derfor kan det være en rigtig god ide at forholde sig til forskudsopgørelsen. For man er ikke berettiget til befordringsfradrag, når man arbejder hjemmefra, det kræver, at man har kørsel til og fra arbejde, siger underdirektør Karoline Klaksvig.

En dyr forglemmelse

Omkring 1,2 millioner danskere benytter sig af befordringsfradraget, der gælder, hvis man har mere end 24 kilometer til og fra arbejde i bil, bus, tog eller på cykel.

Fra januar og frem til oktober i år har en halv million danskere ændret deres befordringsfradrag, mens omkring 700.000 intet har gjort.

Nogle af dem kan risikere at få et skattesmæk, hvis de glemmer at nedjustere fradraget.

– For de danskere, der har et årligt befordringsfradrag på 40.000 kroner og derover, kan det blive til ca. 900 kroner i skattesmæk per måned, de ikke har kørt til og fra arbejde, siger hun.

Desuden opfordrer Skattestyrelsen også til, at man allerede nu ændrer i sin forskudsopgørelse, hvis man ved, der er store ændringer i sin økonomi. Forskudsopgørelsen for 2021 er tilgængelig 17. november 2020.

Del din kommentar