Skip to main content

Skat betaler udbyttebagmænds millionbøde

Bøde til bagmændenes tyske bank på 110 millioner kroner for groft bedrageri i udbyttesagen bringer ikke en eneste krone ekstra i statskassen.

Politiken og TV 2 afslører onsdag, at Skattestyrelsen her indgået et forlig om at betale bagmændenes bøde i sagen om udbytteskat. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix)

Politiken og TV 2 afslører onsdag, at Skattestyrelsen her indgået et forlig om at betale bagmændenes bøde i sagen om udbytteskat. (Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix)

Det blev kaldt ’en milepæl’ i det store retsopgør om svindel med udbytteskat, da den tyske North Channel Bank 23. september i år accepterede en bøde på 110 millioner kroner for groft bedrageri. Det var første gang, at en af milliardskandalens hovedaktører blev straffet.

Det skriver Politiken.

Artiklen fortsætter under videoen

Men bøden skaffer ikke en eneste krone ekstra i den danske statskasse. TV 2 og Politiken kan i dag afsløre, at bøden bliver trukket fra det beløb på 1,6 milliarder kroner, som en række af sagens bagmænd aftalte at betale tilbage til Danmark i et forlig med Skattestyrelsen i maj i år.

Ikke krav på udbytteskat

TV 2 og Politiken afslørede i september dels, hvem de hidtil ukendte amerikanske bagmænd er, dels at de havde fået lov til at trække milliardstore udgifter til blandt andet rådgivning om udbytteskat fra for at nå frem til beløbet på 1,6 milliarder kroner, som de i forliget lover at betale tilbage til Danmark.

De vedkendte sig i samme forlig at have hentet i alt 4,1 milliarder kroner ved at søge udbytteskat tilbage, som de ikke havde krav på.

Flere aftaler

Nu viser det sig, at Skattestyrelsen også aftalte med bagmændene, at hvis den tyske North Channel Bank, som de to egentlige bagmænd er de skjulte ejere af, skulle blive idømt en bøde i Danmark, så skal Skattestyrelsen betale bøden til bagmandspolitiet ud af de 1,6 milliarder kroner, som bagmændene betaler til Danmark.

– Jeg kan godt forstå, hvis det klinger mærkeligt i den almindelige danskers ører, at betalingen af bankens bøde indgår som en del af forligssummen. Men som jeg har fået det udlagt, så har det været et nødvendigt vilkår for at kunne lande forliget og på den måde få et stort milliardbeløb tilbage i den danske statskasse, siger skatteminister Morten Bødskov.

Del din kommentar