Skip to main content

Skientusiaster legede skjul i skov

Svensk arrangør af World Cup i langrend har afvist 40-50 personer, der forsøgte at omgå coronarestriktioner

Der afholdes i øjeblikket World Cup i svenske Falun, hvor flere af verdens bedste langrendsløbere er samlet. Foto: Tt News Agency/Reuters/Scanpix.

Der afholdes i øjeblikket World Cup i svenske Falun, hvor flere af verdens bedste langrendsløbere er samlet. Foto: Tt News Agency/Reuters/Scanpix.

Tilskuere er forment adgang til denne uges World Cup i langrend i Sverige på grund af coronapandemien.

Alligevel forsøgte flere personer fredag at følge konkurrencerne i Falun fra allernærmeste hold.

– Vi har haft lidt besøg i går af folk, som kom gennem skoven. 40-50 personer har vi afvist, siger stævnedirektør Ulrika Back Eriksson til P4 Dalarna.

– Det går jo ikke, at vi lader dem blive. Når vi har sagt, at det hele foregår uden publikum, så er det uden publikum, fortsætter hun.

Afvist igen lørdag

Ulrika Back Eriksson siger, ifølge SVT, at man også lørdag var nødt til at minde udefrakommende folk om, at de skal holde sig væk fra konkurrencen.

Intet tyder umiddelbart på, at det er tilfældigt forbipasserende, der har forvildet sig tæt på konkurrencerne i Falun, som er placeret omkring 200 kilometer nordvest for Stockholm.

Ulrika Back Eriksson fortæller, at flere af de ubudne gæster er langrendsentusiaster.

– De forsøger. Det er entusiaster, og det er jo fantastisk, at de har det drive i sig og gerne vil se det. Men uheldigvis er det ikke muligt i år, siger direktøren.

World Cuppen i Falun gik i gang med de første konkurrencer fredag. Stævnet slutter søndag.

Del din kommentar