Skød med fyrværkeri: Det kan koste hjemmet

De seneste dage har der været problemer med farligt brug af fyrværkeri på Nørrebro. Det kan få alvorlige konsekvenser.

På Nørrebro har der de seneste dage været problemer med farligt brug af fyrværkeri. Det har Københavns Politi fokus på. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Presse-fotos.dk
På Nørrebro har der de seneste dage været problemer med farligt brug af fyrværkeri. Det har Københavns Politi fokus på. KLIK VIDERE OG SE FLERE BILLEDER. Foto: Presse-fotos.dk
Udgivet Opdateret

På Nørrebro har Københavns Politi de seneste dage kæmpet med farligt brug fyrværkeri.

Alt fra borgere til busser – og selv politiet – er blevet beskudt af fyrværkeri.

Artiklen fortsætter efter videoen

– Det ser voldsomt ud. De skyder efter hinanden, og de skyder efter forbipasserende, fodgængere og biler. Jeg er lige ved at sige, at alt med en puls på Nørrebro er i risikozonen, sagde vagtchef ved Københavns Politi Henrik Stormer til Newsbreak.dk fredag morgen.

Men det sætter Københavns Politi nu ind over for. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra politiet.

Børn og unge fyrer af

De seneste par dage har en gruppe børn og unge hærget gaderne på Nørrebro. Her har de affyret fyrværkeri rettet mod hinanden men også mod forbipasserende.

– Det er en fuldstændig uacceptabel og kriminel opførsel og noget, vi tager meget alvorligt. Derfor sætter vi også målrettet ind i forhold til dem, der står bag. De skal holdes ansvarlige, siger chefpolitiinspektør i Københavns Politi, Jørgen Bergen Skov.

Besøg af politiet

Politiet har de seneste dage efterforsket den farlige brug af fyrværkeri.

Ved hjælp af overvågning har politiet fundet frem til flere af dem, der står bag, ligesom der torsdag også var flere der blev registreret af politiet. En del af dem var mindreårige, oplyser politiet.

Alle personer registreret vil i løbet af de kommende dage få besøg af politiet til en snak om, hvad de risikerer ved at sætte andre folk i fare, eller hvis der skulle ske skade på en person eller flere.

Kan miste hjemmet

Håndterer man fyrværkeri på en hensynsløs måde, kan man risikere op til otte års fængsel.

Men det kan i værste fald også resultere i, at unge og deres forældre på Nørrebro i København kan miste deres lejlighed, hvis et familiemedlem tages i at affyre fyrværkeri direkte mod andre personer.

Indgrebet mod familierne kan ske i medfør af lejeloven. Hvis en person er idømt ubetinget fængsel for en handling inden for en radius af en kilometer fra lejligheden, kan boligselskabet beslutte at sætte familien ud.

Flere betjente på gaden

Københavns Politi er godt klar over, at det ikke udelukkende vil hjælpe at viderebringe de konsekvenser, der fører med farlig brug af fyrværkeri.

Derfor vil der i den kommende tid være flere synlige betjente på Nørrebro i håb om at torsdagens episoder ikke sker igen, lyder det fra chefpolitiinspektøren.

Powered by Labrador CMS