Skip to main content

Slog kæreste med bordben og skød efter hende

En 47-årig mand er blevet dømt for vold, trusler og for at skyde mod sin ekskæreste.

En 47-årig mand er blevet idømt fængselsstraf for at have begået vold og truet sin ekskæreste. Foto: Genre

En 47-årig mand er blevet idømt fængselsstraf for at have begået vold og truet sin ekskæreste. Foto: Genre

Da Østjyllands Politi i slutningen af januar reagerede på et tip og ransagede en 47-årig mands bolig, fandt de forskellige euforiserende stoffer heriblandt amfetamin.

Men ransagningen førte også til, at hans ekskæreste fortalte om, hvad hun var blevet udsat for af den 47-årige.

Onsdag blev han idømt en fængselsstraf, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Projektil i komfuret

Da den 47-årige mand var blevet anholdt, henvendte en 44-årig kvinde sig, fordi hun i en rum tid havde været kærester med ham.

Hun kunne fortælle, at hun i længere tid var blevet udsat for vold og trusler af manden, indtil deres forhold stoppede i slutningen af 2019.

I november havde den 47-årige peget på hende med en pistol og affyret et skud, der ramte en meter ved siden af hende.

Denne forklaring fik politiet til at undersøge den 47-åriges hjem i Favrskov. Her blev der fundet to projektiler, som var boret ind i komfuret og i væggen.

Projektilerne svarede til den type pistol, som kvinden havde billeder af på sin telefon.

Slog kæreste med bordben

Beviser, som Østjyllands Politi fandt i hjemmet, var med til at den 47-årige blev dømt for at have forvoldt fare for den 44-årige kvindes liv og førlighed og for at være i besiddelse af en pistol under særligt skærpende omstændigheder.

Han blev derudover dømt for fire tilfælde af vold begået i 2019. Ved ét af tilfældene slog han kæresten i hovedet med et afbrækket bordben, og juleaften slog han hende i ansigtet med knytnæveslag.

Den 47-årige er også blevet dømt for trusler på livet, fordi han efter parret var gået fra hinanden, havde sendt hende en sms, hvor han truede med at dræbe hende.

– Det var både stærke tekniske beviser og kvindens forklaringer, der førte til, at den 47-årige blev dømt. Særligt den voldsomme episode hvor den 47-årige skød med en pistol var medvirkende til, at han blev idømt flere års ubetinget fængsel, siger Bjørn Fogh Sørensen, der var anklager i sagen.

Den 47-årige blev idømt tre et halvt års ubetinget fængsel, men han nægtede sig skyldig og ankede dommen.

Del din kommentar