Skip to main content

Smitten stikker af hinsidan

66 personer er det seneste døgn registreret døde med coronavirus i Sverige. Samlet dødstal stiger til 6405.

Sverige har den seneste tid lagt sin strategi i coronapandemien om. I foråret var strategien i vid udstrækning alene råd og anbefalinger om at holde afstand og sikre god hygiejne. (Arkivfoto). Foto: Tt News Agency/Reuters

Sverige har den seneste tid lagt sin strategi i coronapandemien om. I foråret var strategien i vid udstrækning alene råd og anbefalinger om at holde afstand og sikre god hygiejne. (Arkivfoto). Foto: Tt News Agency/Reuters

Det seneste døgn er 7240 personer i Sverige blevet testet positiv for coronavirus.

Det viser tal fra den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, fredag.

Det er det hidtil højeste antal coronasmittede, der er registreret på et enkelt døgn.

Med til historien hører, at Sverige i dag tester langt flere for coronavirus, end de gjorde i foråret.

Men det er dog et markant hop opad fra den tidligere rekord på 5990 smittetilfælde, der blev registreret tidligere i november.

Sverige har det seneste døgn registreret 66 personer døde med coronavirus. Dermed stiger det samlede dødstal under pandemien til 6406.

Langt højere end naboerne

Antallet af nye coronatilfælde set i forhold til antallet af indbyggere er i Sverige i øjeblikket ti gange højere end i Finland, næsten fire gange højere end i Norge og dobbelt så højt som i Danmark.

Det fremgår af en opgørelse fra EU’s agentur for sygdomsforebyggelse (ECDC).

Tirsdag i denne uge viste tal fra den svenske socialstyrelse, at covid-19 har været den tredjemest almindelige dødsårsag i årets første seks måneder.

Kun hjerte-kar-sygdomme og kræft var mere almindelige dødsårsager.

Strategi lagt om

Sverige har den seneste tid lagt sin strategi i coronapandemien om. I foråret var strategien i vid udstrækning alene råd og anbefalinger om at holde afstand og sikre god hygiejne.

I efteråret er der kommet flere restriktioner på bordet. I sidste uge varslede regeringen eksempelvis et forbud mod salg af alkohol efter klokken 22.

Og mandag meddelte statsminister Stefan Löfven, at et forsamlingsforbud fremover vil blive strammet. Dermed vil det fra 24. november kun være lovligt at samles otte personer på offentlige steder.

Danmark blegner

Trods 1257 nye smittetilfælde af corona i Danmark det seneste døgn, blegner Danmark i forhold til vores naboer.

Herhjemme er 244 indlagt.

Af dem ligger 39 på intensiv. 20 ligger i respirator.

Der er registreret fem nye dødsfald.

– Jeg lægger mærke til, at den stigende tendens i indlæggelsestallene ser ud til at være stoppet og stagneret. Så det ser ikke ud til, at der er tiltagende belastning på hospitalerne.

Sådan lyder vurderingen fra Kasper Iversen, professor og overlæge på Herlev og Gentofte Hospital.

– Selvfølgelige er der lokale forskelle, fordi der er forskel på, hvor meget smitte der er i kommunerne og regionerne. Men efter min viden, er der ikke nogen hospitaler, der for alvor er hårdt presset, siger han.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Del din kommentar