Skip to main content

Smittet ægtepar kørte Danmark tyndt i bus

Et ægtepar er konstateret smittet med coronavirus. De har kørt fra Frederikshavn til Bornholm i bus - og tilbage.

En lang række mennesker skal nu testes for coronavirus, efter at et nordjysk ægtepar er konstateret smittet.

Det skriver Nordjyske.

Det smittede ægtepar har nemlig været landet rundt. De har været ombord på en bus fra det nordjyske rejseselskab Nilles, der bragte dem fra Frederikshavn, ned gennem Jylland, over Fyn og Sjælland og helt til Bornholm – og tilbage igen.

Ifølge Nordjyske skulle der hidtil være kendskab til, at mindst to andre foruden ægteparret nu er konstateret smittet. Nilles har været i kontakt med alle, der har været involveret i rejsen og opfordret dem til at tage en test.

En million tests

Der er foretaget over en million test for coronavirus i Danmark, viser de seneste tal fra Danske Regioner på baggrund af et udtræk hos Statens Serum Institut (SSI).

Helt præcis er der udført 1.001.257 coronatest. Det betyder imidlertid ikke, at over en million danskere er blevet testet, da flere personer kan være blevet testet flere gange. Der er ikke tal for, hvor mange individer der er blevet testet.

Ud af den million tests er det samlede antal smittede registreret her til lands oppe på 12.675, viser den daglige smitte-opdatering fredag. Her kan man læse, at der mellem torsdag og fredag er registreret 39 nye smittetilfælde.

Af dem har 11.508 nået det stadie, der kaldes “overstået infektion”. Det betyder umiddelbart, at man er rask igen, men Danmark arbejder ikke med betegnelsen rask. Man har overstået infektionen, hvis man ikke er enten død eller indlagt 14 dage efter positiv-test.

Over 600 er døde

Siden opgørelsen torsdag er endnu en person smittet med coronavirus død, skriver SSI. Det bringer det samlede antal dødsfald, der kan relateres til coronavirus og den medfølgende sygdom Covid-19, op på i alt 604.

Tallet er nærmest rekordlavt. Hverken onsdag eller torsdag blev der registreret dødsfald. Danmark nåede 600 døde den 18. juni og siden da er altså kun fire dødsfald registreret, der kan kobles til sygdommen. 4,8 procent af alle positiv-testede dør af sygdommen ifølge tallene.

Antallet af indlagte er faldet med fem til 31. Af dem er 11 på intensiv afdeling, mens fire af de 11 er i en såkaldt respirator. Det er disse patienter, som er mest syge. En respirator er en maskine, der trækker vejret for patienterne.

SSI fremhæver i øvrigt på sin side for overvågningen af coronavirus, at det fra og med denne weekend ikke længere vil være tilfældet med daglige Covid-19-opdateringer. I stedet vil det kræve en større ændring, førend der offentliggøres nyt.

Del din kommentar