Sneen vælter ned: Vejret kan blive farligt

Den kommende tid byder på forskellige former for voldsomt vejr over Danmark

Udgivet Opdateret

Hvordan ser snevejret ud hos dig? Send dit bedste snebillede til redaktion@newsbreak.dk, så samler vi billederne i et galleri.

Det sner i Danmark, og det bliver det ved med i de kommende timer, lyder det fra Danmarks Meteorologiske Institut, DMI.

Den seneste tid har et snevejr ulmet over Nordsøen, og det er nu på vej ind over landet, fra vest til øst.

Vagthavende meteorolog ved DMI, Klaus Larsen, fortæller, at man forventer, at snevejret rammer København sidst på eftermiddagen og Bornholm ud på aftenen.

Forventningen fra snevejret er et gennemsnit på fem centimeter sne og 10 til 15 centimeter, hvor det er værst.

– Som det ser ud nu, vil jeg tror, at risikoen (for de store mængder sne, red.) er størst i den sydlige del af landet, siger Klaus Larsen.

Tågen kommer

Vinden tager samtidig til, og der er derfor udsigt til snefygning her og der i landet, hvilket blandt andet betyder, at man i den kommende tid bør overveje at holde sig fra de helt små veje, der står sidst i køen, når snerydderen kører ud.

Når snevejret har lagt sig, stiger temperaturerne så meget, at man hos DMI forventer, at en tæt tåge vil lægge sig over landet og blive liggende til engang tirsdag.

– Det vil give temmelig dårlige kørselsforhold i morgen. Man skal sørqge for at komme tidligt afsted, siger Klaus Larsen til Newsbreak.dk.

Mere nedbør

Efter sneen og tågen er der udsigt til regnvejr, med start sidst tirsdag. Det kan godt blive til tøsne i den nordlige del af Jylland, Sjælland og Bornholm, og da der er udsigt til mulighed for nattefrost de kommende dage også, øges risikoen samtidig for farlige kørselsforhold.

Klaus Larsen fortæller, at temperaturen i dagtimerne i de kommende dage til gengæld ser ud til at stige så meget, at sneen får svært ved at blive liggende.

Det betyder til gengæld, at der er risiko for en del smeltevand på vejene, efter sneen, fygningen, tågen og regnen.

I weekenden tror man hos DMI på, at temperaturerne kan svinge sig op over de 10 graders varme, og med det ser det ud til, at vinteren kan være forbi, når kalenderen når til marts.

Powered by Labrador CMS