Skip to main content

Søger vidner: 10-årig forsøgt bortført

Politiet har nu kortlagt den rute, den 10-årige blev ført ad

Her lykkedes det drengen at komme fri. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Her lykkedes det drengen at komme fri. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Her blev drengen bortført fra. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering
Her blev drengen bortført fra. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering

En 10-årig dreng blev søndag forsøgt bortført, mens han legede i en have på Pallesvej i Frederikshavn.

Her indfandt sig fremmed mand sig pludselig, der løftede drengen op og bar ham ud af haven. Det skete omkring klokken 15.45.

Nordjyllands Politi har nu kortlagt den rute, drengen blev ført bort ad. Det skriver de i en pressemeddelelse:

“Politiets undersøgelser har desuden vist, at drengen af den ukendte mand blev løftet ud af haven omkring kl. 15.45 – altså mens de stadig være lyst – hvorpå han blev båret af manden op til den nærliggende Søndergade. Derpå satte manden drengen ned, men holdt fast i hans hætte, mens de gik over Søndergade, vest ad Smedevej, syd ad Solsikkevej, over Gærumvej og syd ad Solsikkevej, hvor den munder ud Møllehus Alle. En strækning på cirka 800 meter. Her mødte de to andre mænd, hvorpå den første ukendte mand slap sit tag i drengens hætte – som så kunne løbe uskadt hjem. “

Søger vidner

Manden, der tog sønnen, beskrives som mørk i huden og 15 til 20 år gammel. Omkring 175 centimeter høj, har brune øjne og var iført sort jakke, blå cowboybukser og mundbind. Han talte desuden dårligt dansk.

De to mænd, han mødtes med, beskrives som hvide i huden og lidt ældre.

Især disse vil politiet gerne høre mere fra og om, lyder det fra vicepolitiinspektør Frank Olsen, der efterforsker sagen:

– Dem vil vi meget gerne høre fra, da deres forklaring kan være vigtig for at belyse sagen, siger han.

Markant til stede

Det er endnu uvist, hvorfor drengen blev bortført.

Men grundet den åbenlyse utryghed, en sådan oplevelse skaber, er politiet til stede i området hele dagen mandag, siger Frank Olsen:

– Det har været en voldsom oplevelse for drengen. Vi tager den her sag meget alvorligt, og derfor foretager vi forhøringer i området, sporsikring og en række andre tekniske undersøgelser, der skal bidrage til at belyse forløbet før, under og efter, siger Frank Olsen og fortsætter:

– Vi kommer til at være synligt til stede deroppe hele dagen, og har man oplysninger i sagen, så kan man som borger i området rette henvendelser til vores betjente på gaden eller ringe til os på 114, siger Frank Olsen.

Del din kommentar