Skip to main content

Sprit-sigtet spøgelsesbilist i u-vending på motorvej

En mand, der blev standset - formentlig som spritbilist - mens han kørte i modsat retning på motorvejen, kan ryge i brummen.

En formodet spritbilist lavede en u-vending på motorvej. Arkivfoto: Scanpix

En formodet spritbilist lavede en u-vending på motorvej. Arkivfoto: Scanpix

En 37-årig mand blev standset på Sydmotorvejen ved Haslev mandag aften risikerer at komme i fængsel. Han blev anholdt klokken 20.07, fordi hans promille blev målt på stedet med et alkometer.

Det gav ifølge Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi udslag på hele 1,2 promille. Altså et godt stykke over de tilladte 0,5.

Selve sagen tog egentlig ikke udgangspunkt i spritkørsel. Politiet skriver i sin døgnrapport, at den 37-årige – selv fra Haslev – ifølge et vidne havde lavet en u-vending på motorvejen og dermed pludselig var spøgelsesbilist.

Manden kørte dermed mod syd i det nordgående spor. Forholdet blev anmeldt klokken 19.13.

“En anden bil nåede at undvige, men ramte autoværnet. Heldigvis lykkedes det flere bilister at få standset spøgelsesbilen”, skriver politikredsen.

Da en patrulje ankom til stedet, blev alkometeret fundet frem, og det gav altså et for den 37-årige dumt udslag.

Han blev taget med på stationen, og politiet er nu i færd med at undersøge, om han skal fremstilles i grundlovsforhør i dag, skriver politiet selv. Ritzau skriver, at en anklager hos politikredsen vil have manden fremstillet som sigtet for at have udsat andre for fare og for at køre spirituskørsel.

Del din kommentar