Skip to main content

Studentervogn var farlig: Fører straffet

Føreren fik en bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet

Studentervognen fik lov til at samle passagerer op, efter at forholdene var bragt i orden. Foto: Scanpix.

Studentervognen fik lov til at samle passagerer op, efter at forholdene var bragt i orden. Foto: Scanpix.

En fører af en studentervogn har fået en bøde og en betinget frakendelse af kørekortet. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen er fra sommeren 2020, da politiet den 26. juni stoppede studentervognen på en rasteplads på Vestmotorvejen mod øst i Sorø kort før klokken 08.00.

Politiet opdagede her, at de paller, der fungerede som siddepladser for de unge studenter ikke var skruet fast.

– Vores betjente kunne ved kontrollen med lethed hive siddepladserne fra hinanden på ladet, og det vidner om, at der fra virksomhedens side ikke er tænkt store tanker om sikkerheden for de unge mennesker, der skal have en oplevelse for livet under eksamenskørslen, siger leder af Tungvognscenter Øst, politikommissær Henrik Fobian i pressemeddelelsen.

Fører straffet

Sagen kom for Retten i Næstved et lille år senere, da den 22-årige chauffør blev idømt en bøde på 5.000 kroner oveni en betinget frakendelse af førerretten for at have tilsidesat væsentlige hensyn til færdselssikkerheden.

Under retsmødet blev der blandt andet fremlagt en erklæring fra en bilinspektør, der fortalte om det, der kan gå galt, hvis siddepladserne på en vogn ikke er ordentligt fastgjort. Det kunne føre til alvorlige ben- og personskader.

– Jeg er glad for, at vi fik standset denne bil, inden de unge mennesker blev samlet op, for det kunne hurtigt have fået store konsekvenser, og dagen ville blive husket for noget andet end glæde og fest, siger Henrik Fobian.

Studenterne kom afsted

Studenterne kom i øvrigt ud på turen alligevel. Vognmandens mekaniker kom forbi for at skrue siddepladserne fast, før vognen fik lov til at køre.

Politiet oplyser, at studentervognen i øvrigt var blevet godkendt til studenterkørsel ved syn dagen før. Politiet oplyser, at det alligevel er chaufførens ansvar at sikre, at loven bliver overholdt.

– Vi er selvfølgelig ikke ude på at få ødelagt dagen for de studenter, der har glædet sig længe til denne oplevelse. Vores primære fokus er dog, at alle får en sikker tur, så der ikke sker alvorlige uheld undervejs, siger Henrik Fobian i pressemeddelelsen.

Del din kommentar