Skip to main content

Sur smiley og 20.000 kroner i bøde

Ejer af kendt cafe lægger sig fladt ned: -Der er ingen undskyldning. Vi har lavet en fejl.

Granola på Frederiksberg har fået en sur smiley og en bøde på i alt 20.000 kroner. Arkivfoto: Scanpix.

Granola på Frederiksberg har fået en sur smiley og en bøde på i alt 20.000 kroner. Arkivfoto: Scanpix.

– Bøden er korrekt. Vi har lavet en fejl. Så er den ikke længere.

Så klart erkender medejer af den kendte café Granola på Værnedamsvej på Frederiksberg, Leif Thingtved, den sure smiley og bøderne på to gange 10.000 kroner, som Fødevarestyrelsen har udstedt efter et kontrolbesøg den 28. august i år.

– Der er ingen undskyldning for de fejl, vi har lavet. Det må selvfølgelig ikke ske og vi har taget initiativer til, at det ikke sker igen, siger Leif Thingtved.

Ved Fødevarestyrelsens besøg blev følgende konstateret:

Virksomheden opbevarede blandt andet 3,8 kg røget laks, 1,5 kg skyr og cirka 250 g brunchpølse i kølegrav ved en målt lufttemperatur, med luftføler, til 22,3°C. Temperaturen målt med indstikstermometer cirka 3-4 cm nede i fødevarerne, blev i laksen målt til 13,6°C, i skyr til 16,0°C og i brunchpølser til 11,2°C. Ifølge køkkenchef fyldes kølegraven op ved åbningstid klokken 07.30. Temperaturene i kølegraven blev målt fra klokken 10.55.

Det kostede den første bøde på 10.000 kroner samt den sure smiley.

Artiklen fortsætter under videoen

Bøde nummer to på yderligere 10.000 kroner blev givet fordi Granola ikke kunne redegøre for procedurer for tidsstyring af opbevaring af fødevarer der opbevares udenfor køl. Og det var faktisk noget Fødevarestyrelsen tidligere har givet cafeen en indskærpelse for.

Virksomheden kunne ikke redegøre for procedurer for tidsstyring af opbevaring af fødevarer der opbevares udenfor køl, og der fandtes ingen p-skiver eller andre styringsredskaber“, skriver Fødevarestyrelsen i kontrolrapporten.

Granola har oplyst til Fødevarestyrelsen, at man for fremtiden vil overholde den skriftlige procedure, der står beskrevet i egenkontrolprogrammet, og anvende P-skiver.

Del din kommentar