Svindel: Du skal ikke bekræfte din identitet her

Nye svindelmails forsøger at lokke personlige oplysninger ud af dig, advarer det ægte Digitaliseringsstyrelsen.

Udgivet Opdateret

Det er ganske få danskere, der ikke er i besiddelse af et NemID. Det faktum er noget, der sandsynligvis får det til at krible i svindleres fingre. I hvert fald ser vi ofte, at det er netop det personlige kort, der står for skud, når lyssky typer forsøger at lokke penge ud af godtroende mennesker.

I dag er ingen undtagelse. Digitaliseringsstyrelsen, der blandt andet er en af det officielle Danmarks hovedkræfter bag netop NemID, har således set sig nød til at advare nok engang. Er du i tvivl om, hvordan mailen, du ikke må åbne, ser ud, så klik dig lige gennem galleriet over artiklen.

På sin hjemmeside oplyser styrelsen, der bliver misbrugt, at modtagere af mailen vil blive bedt om at bekræfte sin identitet ved at trykke på et link. Det skal du lade være med, tør vi her fra godt anbefale.

Mailen er underskrevet NemID Support AS”, og mailens emnefelt er “Vigtig besked”.“, skriver Digitaliseringsstyrelsen, der dog har delt et eksempel, hvor det fremgår, at emnet også kan stå som “Vigtig meddelelse”.

Beskeden er bare slet ikke vigtig. Den er i stedet helt og aldeles falsk. Der er nemlig tale om en phishing-besked. Phishing er i al sin enkelhed lumske typers forsøg på at lokke oplysninger ud af dig, der kan misbruges. Den slags er der penge i.

Peter Kruse, der er IT-sikkerhedsekspert hos og medejer af CSIS Security Group, plejer at sige til Newsbreak.dk, at hackerne ikke ville bruge tid på den slags, hvis ikke det var, fordi det virkede.

Digitaliseringsstyrelsens bedste råd er, at du simpelthen sletter mailen med det samme i stedet for at spilde tiden på at åbne den. Den vil være fremstillet, så det ser ud til, at den er afsendt fra digst@digst.dk. Digst.dk er tilfældigvis styrelsens rigtige hjemmeside.

Har du spørgsmål til dit NemID eller behov for support, skal du kontakte NemID Supporten på 7224 7050“, står der på digst.dk – den ægte af slagsen.

Powered by Labrador CMS