Skip to main content

Sygeplejersker stemmer nej til overenskomst

Lidt mere end halvdelen af sygeplejerskerne stemte ved urafstemning, som forkaster overenskomstresultat

Afstemningen var tæt. 47,3 procent stemte nej, mens 46,5 procent stemte ja. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Afstemningen var tæt. 47,3 procent stemte nej, mens 46,5 procent stemte ja. Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix

Det blev et nej tak fra sygeplejerskerne. Medlemmerne af Dansk Sygeplejeråd har ved en urafstemning stemt nej til resultatet af OK21-forhandlingerne. Det oplyser Dansk Sygeplejeråd.

Afstemningen var tæt. 47,3 procent stemte nej, mens 46,5 procent stemte ja. I alt har 53,6 procent af Dansk Sygeplejeråds medlemmer stemt.

– Det er et snævert nej. Men et nej er et nej, og det må vi tage til efterretning, siger formanden for sygeplejerskerne, Grete Christensen.

– Vi tager det som et stærkt signal om, at der er rigtig meget, som sygeplejerskerne er utilfredse med, og at det har akkumuleret sig op til det her nej, siger hun.

Vil høre baglandet

Det er nu op til hovedbestyrelsen i DSR at beslutte, hvad der skal ske. De kan vælge at varsle strejke, eller de kan genoptage forhandlingerne med arbejdsgiverne.

– Nu vil vi gå i dialog med vores bagland – ikke mindst de tillidsvalgte – og afvente resten af resultaterne på det offentlige område, siger formanden.

– Men målet er selvfølgelig, at vi kommer tilbage til forhandlingsbordet, og at vi kaster alle kræfter ind på at forbedre resultatet, siger Grete Christensen.

Hovedbestyrelsen i Dansk Sygeplejeråd havde anbefalet medlemmerne at stemme ja.

Men fagforeningens delegerede var splittede. 75 stemmer stemte for at anbefale et ja, mens 61 stemte imod på en kongres tidligere på måneden.

Mange sygeplejersker har givet udtryk for deres utilfredshed med resultatet blandt andet på sociale medier.

Del din kommentar