Skip to main content

Syv personer dømt for fælles narkoproduktion

Politiet fandt tre laboratorier

Politiet kom på sporet af sagen i efteråret 2020. Genrefoto.

Politiet kom på sporet af sagen i efteråret 2020. Genrefoto.

Seks mænd og en kvinde er ved retten i Herning blevet idømt mellem 10 måneder og op til to år og tre måneder i fængsel for skunkproduktion. Det skriver Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Sagen startede tilbage i efteråret, da politiet opdagede en skunklaboratorie i henholdsvis Skjern, Herning og Randers. Ved ransagningerne beslaglagde politiet henholdsvis 846, 616 og 334 cannabisplanter, og ifølge politiet handlede sagen om knap 100 kilo hash.

Eltyverier

To af de dømte er et kærestepar bosiddende i Herning, en mand på 35 år og en kvinde på 34 år. De er kendt skyldige som bagmænd og har fået henholdsvis to år og tre måneders fængsel og to års fængsel. De modtog deres domme. En 39-årig mand er derudover blevet idømt 15 måneders fængsel for at være gartner i laboratoriet i Herning.

To mænd på 37 år og 28 år er derudover kendt kendt skyldige som henholdsvis administrator og gartner for et skunklaboratorium i Skjern. De blev idømt 12 og 10 måneders fængsel.

Derudover er en mand på 34 år og en mand på 32 år blevet dømt for at være administrator og gartner for et skunklaboratorium i Skjern. De har fået 15 og 12 måneders fængsel.

– Jeg er meget tilfreds med de domme, som retten er kommet frem til, og jeg synes, det er det helt rigtige resultat i en sag, der har kørt over 10 retsdage. Vi har fået dømt nogle bagmænd, hvilket jeg er meget tilfreds med, siger Nanna Krøyer Lundhøj, der er anklager hos anklagemyndigheden i Midt- og Vestjyllands Politi, i pressemeddelelsen.

Udvisning

Politiet skriver i pressemeddelelsen, at alle de syv dømte er vietnamesiske statsborgere. En af de dømte blev udvist fra Danmark, mens de seks andre med tildelt en advarsel om udvisning.

Retten vurderede i øvrigt, at der var risiko for, at to af personerne kunne være ofre for menneskehandel.

– Sagen er lidt speciel – selvom vi før har ført sager med skunklaboratorier – idet vi sjældent ser, at der er tvivl om, hvorvidt de dømte har været udsat for menneskehandel eller ej, hvorfor de ikke kunne udvises, siger Nanna Krøyer Lundhøj i pressemeddelelsen.

 

Del din kommentar