Skip to main content

Tag ikke kontakt til denne efterlyste

Københavns Vestegns Politi henstiller til, at man ikke tager kontakt, men nøjes med at kontakte politiet.

Den efterlyste er anholdt. Genrefoto: Bo Bach Jensen

Den efterlyste er anholdt. Genrefoto: Bo Bach Jensen

OPDATERING: Manden er anholdt, og billeder og navn fjernet.

Politiet deler nu et splinternyt foto af XX. Billedet er taget af et overvågningskamera på en tankstation i Glostrup og er det seneste foto, Københavns Vestegns Politi har af den 21-årige, der er eftersøgt for sin rolle i et drabsforsøg.

Den 2. august omkring klokken 23 kom to mænd på knallert kørende efter en personbil på Brøndby Nord Vej i Brøndbyøster. Flere gange blev der affyret skud mod bilen, der blev ramt af projektiler, men ingen personer kom dog til skade.

Stak af

Kort derefter opdagede en patrulje en bil, der forsøgte at køre fra patruljen. Det endte i en politijagt, og da bilen var bragt til standsning blev en 25-årig mand anholdt, men politiet skriver i en pressemeddelelse, at det formodes, XX undslap.

Han blev identificeret i forbindelse med efterforskning af sagen, men han er ikke set siden, oplyser politiet. På billedet, som politiet onsdag har offentliggjort af den eftersøgte, kan man se ham på tankstationen, hvor han ifølge politiet fyldte benzin på flugtbilen halvanden time før skudepisoden.

– Det er nyeste foto af ham, og vi håber, nogen genkender ham, har set ham eller ved, hvor han færdes eller opholder sig, siger politikommissær Henrik Hougaard fra Københavns Vestegns Politi.

Politiet henstiller til, at man ikke kontakter den unge mand, men i stedet anmelder til politiet, at man har set ham. Det kan gøres på telefonnummer 114.

Hjælper nogen ham?

XX er 21 år, normal af bygning, 184 centimeter høj, har brune øjne og brunligt hår. Det kan ikke udelukkes, at han har anlagt skæg.

Politikommissæren tilføjer, at XX sandsynligvis bliver hjulpet med skjul og penge af en snæver personkreds:

– Politiets eftersøgning fortsætter lige så længe, han er på fri fod – og en hjælper bør huske på, at hvis man bistår eller skjuler en eftersøgt, kan det koste op til to år i fængsel, siger politikommissæren.

Fordi der er tale om en igangværende efterforskning og fængsling bag lukkede døre, kan sagens detaljer og personers roller kun omtales sparsomt. Henrik Hougaard kan dog på nuværende tidspunkt godt bekræfte, at skudepisoden efter politiets vurdering relaterede sig til en daværende konflikt mellem to bandegrupperinger, og at der blev skudt mod en forkert bil.

Del din kommentar