Skip to main content

Terrorsigtede fængslet: Mistanke om bombeplaner

I alt er tre blevet fængslet indtil starten af det nye år.

Politiet har fængslet tre i sagen. Foto: Colourbox

Politiet har fængslet tre i sagen. Foto: Colourbox

To mænd og en kvinde, som er sigtet for at forberede bombesprængninger, skal siddet varetægtsfængslet foreløbigt indtil 8. januar 2020.

Artiklen fortsætter under videoen.

Grundlovsforhøret begyndte torsdag kort før middag. Efter mere end ni timer med afhøringer og dokumentation – afbrudt af enkelte pauser – er dommer Poul Gorm Nielsen kommet frem til en afgørelse i Københavns Byret.

Dommerens begrundelse for at fængsle de sigtede er, at der er grund til at antage, at kvinden og de to mænd vil vanskeliggøre politiets videre efterforskning af sagen, hvis de er på fri fod.

En af de sigtede har valgt at kære afgørelsen om fængsling til landsretten, mens en anden har bedt om betænkningstid til at overveje, om afgørelsen skal kæres.

Storstilet aktion

I sigtelsen er politiets påstand formuleret sådan, at de anholdte skal have forsøgt at fremstille “en eller flere bomber til brug for en eller flere terrorhandlinger et ikke nærmere bestemt sted i Danmark eller udlandet”.

Men der er ingen nærmere beskrivelse af, hvor eller hvornår terrorhandlingerne skulle finde sted.

Kvinden er 38 år. Mændene er begge 21 år. Overordnet er de sigtet for overtrædelse af straffelovens paragraf 114 stk. 1, der er en terrorbestemmelse.

De blev alle anholdt som led i en storstilet antiterroraktion, der blev gennemført onsdag af PET og flere af landets politikredse.

Del din kommentar