Tiltale: Halshuggede kæreste og pakkede hovedet i sølvpapir

Hundredvis af frivillige ledte forgæves efter 17-årige Wilma Andersson, da hun i november forsvandt sporløst.

UDDEVALLA 20191130 Kungstorget i Uddevalla En minnesceremoni genomfördes på lördagsförmiddagen i Uddevalla för den 17-åriga flicka som efter två veckors sökande hittats död. Ceremonin arrangerades av organisationerna Fikk och Missing People, som båda deltagit i sökandet efter flickan. På Kungstorget i Uddevalla samlades människor och tände ljus. Även i Lysekil hölls en minnestund. Foto: Adam Ihse / TT / kod 9200. (Foto: 9200 Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix)
Udgivet Opdateret

En uhyggelig drabssag fra Sverige er onsdag nået et skridt videre, efter at der er rejst tiltale mod en formodet gerningsmand.

En 23-årig mand er således blevet tiltalt for at have dræbt og parteret sin daværende kæreste, den 17-årige Wilma Andersson.

Det oplyser kammeranklager Jim Westerberg onsdag på et pressemøde.

Wilma Andersson forsvandt i november for cirka et halvt år siden sporløst i den svenske by Uddevalla knap 100 kilometer nord for Göteborg.

Hundredvis af frivillige ledte efter hende i det hårde novembervejr.

Hovedet fundet

Omkring to uger senere – 28. november – måtte de dog opgive håbet. Her fandt politiet en kropsdel fra den svenske teenagepige.

Onsdag oplyser kammeranklager Jim Westerberg, at det var pigens hoved, man fandt. Det var pakket ind i sølvpapir og lagt i en kuffert.

I anklageskriftet mod den 23-årige mand lyder det, at han “fjernede hovedet fra Wilma Anderssons krop, pakkede det ned og gemte det i en kuffert” i hjemmet. Det skriver den svenske avis Aftonbladet.

Han er tiltalt for drab og usømmelig omgang med lig.

Nægter sig skyldig

Ifølge anklagerne har manden udsat kvinden for “gentagen stump vold”.

– Det er tydeligt, at nogen har rengjort lejligheden for at skjule blodsporene, og der er tydelige spor på en køkkenkniv, siger Jim Westerberg.

Den 23-årige mand har under hele sagens forløb nægtet sig skyldig.

Resten af 17-årige Wilma Anderssons krop er endnu ikke fundet.

– For de pårørendes skyld håber jeg, at kroppen bliver fundet. Jeg lider virkelig med dem, siger politichef Sten-Rune Timmersjö til Aftonbladet.

Powered by Labrador CMS