Skip to main content

To mænd tiltales for drabsforsøg på Paludan

En 53-årig og en 41-årig mand tiltales for drabsforsøg mod Rasmus Paludan.

Den 53-årige mand, der blev skudt under en demonstration i DIgterparken, og en 41-årig mand tiltales for drabsforsøg på Rasmus Paludan. Foto: Øxenholt Foto

Den 53-årige mand, der blev skudt under en demonstration i DIgterparken, og en 41-årig mand tiltales for drabsforsøg på Rasmus Paludan. Foto: Øxenholt Foto

Den 5. juni 2020 blev der under en Stram Kurs-demonstration i Digterparken i Aarhus affyret skud mod en 53-årig mand.

Han har sneget sig om bag politiets afspærring, hvor han med en kniv i hånden forsøgte at gå til angreb på Stram Kurs-leder Rasmus Paludan.

Han og en 41-årig mand tiltales nu for drabsforsøg, skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Ville dræbe

Den 53-årige mand, der af politiet blev skudt, er tiltalt for manddrab ved, med en kniv i hånden, at løbe bag politiets afspærringer i Digterparken og frem mod demonstrationens 38-årige frontperson.

Hans hensigt var ifølge Østjyllands Politi at dræbe frontpersonen Rasmus Paludan.

Det lykkedes dog ikke, da politiet fik ham stoppet. Den 53-årige mand er også tiltalt for trusler mod de tilstedeværende politibetjente og for overtrædelse af knivloven.

Den 41-årige mand er tiltalt for medvirken til forsøg på manddrab.

– De to mænd er tiltalt for drabsforsøg, da vi har vurderet, at deres hensigt var at dræbe den forurettede. Det skal retten nu tage stilling til, siger specialanklager Jesper Rubow.

Sagen begynder næste år

Den 53-årige mand blev anholdt på stedet, men blev på grund skud, han blev påført af politiet, behandlet på sygehuset. Han blev ramt i benet.

Efterforskningen ledte politiet på sporet af den 41-årige mand, som nu er tiltalt for medvirken til drabsforsøg.

Begge mænd blev dagen efter demonstrationen fremstillet i grundlovsforhør og varetægtsfængslet. Den 53-årige mand er varetægtsfængslet i surrogat på en lukket psykiatrisk afdeling.

Da den 53-årige var blevet skudt i benet af politibetjente, har Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøgt sagen, derfor kan Østjyllands Politi ikke udtale sig yderligere.

Retssagen mod de to mænd er fastsat til at begynde den 4. januar 2021 ved Retten i Aarhus.

Del din kommentar