Skip to main content

To sigtet for snyd med lønkompensation

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har anholdt og sigtet en 45-årig kvinde og en 53-årig mand for grov økonomisk kriminalitet.

En 45-årig kvindelig direktør og en 53-årig mandlig daglig leder er tirsdag blevet anholdt og sigtet for grov økonomisk kriminalitet.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i en pressemeddelelse.

Det kan give de to en særdeles hård straf – det kan du læse mere om længere nede i artiklen.

Begge er beskæftiget i et selskab i byggebranchen, der har adresse i kredsen.

Hvidvask og fusk med lønkompensation

De anholdte sigtes efter en kort og intensiv efterforskning for svig af særlig grov karakter med offentlige midler for cirka 1.7 millioner kroner, ved at have udnyttet den midlertidige lønkompensationsordning under Covid-19, ligesom de sigtes for grov hvidvask for et millionbeløb.

Politiet har i øvrigt beslaglagt et større pengebeløb i forbindelse med efterforskningen.

De anholdte forventes fremstillet i grundlovsforhør onsdag ved retten i Nykøbing Falster. Der vil af hensyn til sagens karakter blive anmodet om dørlukning.

Kan give hård straf

Grundet den nuværende kriselovgivning kan de to – hvis de kendes skyldige – se frem til en særdeles hård straf, lyder det fra politiinspektør ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, Kim Kliver:

– Samfundet ser med stor alvor på sager om økonomisk kriminalitet mod Staten under Covid-19 krisen. Politiets  intensive efterforskning med anholdelse, ransagninger og fremstilling i retten afspejler også sagens nuværende omfang, og den prioritering vi som samfund må have overfor denne type kriminalitet. Der er konkret sigtet for forhold, som under den midlertidige kriselovgivning kan give 4-dobbelt straf, siger politiinspektør Kim Kliver.

Del din kommentar