Skip to main content

To spillere fra Brøndby har coronavirus

Glider naturligt nok ud af listen over mulige spillere til de kommende kampe.

Simon Hedlund og Samuel Mraz er testet positiv for coronavirus. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Simon Hedlund og Samuel Mraz er testet positiv for coronavirus. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)

Tirsdag er der registreret 17 nye tilfælde af coronasmittede, der opholder sig i Danmark. Mindst to af dem spiller i Superligaen. Den ene er svensk og har for nylig været hjemme i Sverige. Det kan du læse om i et senere afsnit.

Brøndby-spillerne Samuel Mraz og Simon Hedlund er testet positive for coronavirus. Det skriver Brøndby på sin hjemmeside tirsdag. Begge spillere skal nu blive hjemme i syv dage, begyndende fra mandag 29. juni.

– Vi følger protokollerne nøje, og ved den ugentlige test af spillere og stab er to spillere testet positive. Begge er symptomfrie, og nu følger vi de givende retningslinjer, der er udarbejdet af Divisionsforeningen for personer, der tester positivt, siger Brøndby holdlæge, Jonas Vestergaard, til klubbens hjemmeside.

De øvrige spillere og personer i staben testes for en sikkerheds skyld igen, oplyser Brøndby. For Mraz og Hedlund, der begge huserer i angrebet, betyder det, at duoen i første omgang går glip af søndagens udekamp mod AaB. Begge spillere er i øvrigt symptomfrie, meddeler Brøndby.

Spillerne vil fra begyndelsen af næste uge blive indlemmet i spillertruppen igen. Her vil der blive foretaget en lægefaglig vurdering af, om de kan være til rådighed til kampen mod FC Nordsjælland torsdag 9. juli.

Svækket hold

Cheftræner Niels Frederiksen erkender, at holdet er svækket mod AaB.

– Det svækker os naturligvis med Simon og Samuel ude i den kommende kamp, men vi har Jesper Lindstrøm tilbage fra karantæne, og Mikael Uhre spillede sin måske bedste kamp i Brøndby-trøjen i søndags. Derudover har vi en masse gode spillere i truppen, der har vist, at de kan spille på flere positioner. Så vi skal nok finde nogle gode løsninger.

Ifølge træneren går holdet stadig efter tredjepladsen – selv om det er en svækkelse af holdet.

– Vi har masser af selvtillid i holdet og er ubesejret i mesterskabsspillet, så vi tager til Aalborg for at vinde og jagte tredjepladsen, siger træneren, der altså klare sig uden et par offensive esser. Hedlund står noteret for fem ligamål og imponerende ni målgivende afleveringer i sæsonen. Mraz er noteret for fire mål, mens han har lagt op til to scoringer.

Hvor er de smittet?

Simon Hedlund er svensk, og tidligere i juni var han ifølge Ekstra Bladet hjemme i Sverige i forbindelse med bryllup. Nærliggende er det altså at tro, han har slæbt smitten til Danmark fra sit hjemland, der hele tiden har håndteret sin epidemi markant mere lempeligt end det meste af verden. Især sammenlignet med Danmark.

Tal og data afviser dog denne tanke tydeligt. Inkubationstiden er op til 12 dage – oftest kortere – har Statens Serum Institut (SSI) kortlagt. Simon Hedlund holdt fri fra Superliga-opgøret mod Horsens 7. juni, og ifølge eb.dk er det 22 dage siden, han kom retur til Danmark.

Covid-19-patienter vurderes til at have overstået infektionen efter 14 dage fra positiv smitte. Altså ville Hedlund på nuværende tidspunkt enten have overstået sin infektion eller være blevet testet positiv en af de fem gange, han er blevet testet siden brylluppet.

Positivtesten kom først mandag. Den resterende trup bliver testet torsdag og vil ikke træne igen, før der er kommet svar.

Del din kommentar