Skip to main content

Toldere finder små tre millioner i kontanter

Der blev i den forbindelse skrevet bøder ud.

De mange penge blev konfiskeret fra i alt seks personer. foto: Toldstyrelsen.

De mange penge blev konfiskeret fra i alt seks personer. foto: Toldstyrelsen.

Toldere i Københavns Lufthavn har på to dage konfiskeret kontanter fra seks rejsende til en værdi af knap tre millioner kroner i forskellige valuta. Det skriver Toldstyrelsen i en pressemeddelelse.

De mange penge blev konfiskeret i forbindelse med en todages aktion, der blev afholdt i starten af måneden. Målet for aktionen var potentiel hvidvask af store, uanmeldte kontantbeløb, rejsende tager med til eller fra Danmark.

Du skal sige det

Reglerne er sådan, at rejser ud ind i, ud af eller gennem Danmark med et beløb, der svarer til 10.000 euro (cirka 75.000 kroner) eller mere, skal du angive beløbet til Toldstyrelsen. Det kan ske ved, at du udfylder en blanket eller henvender dig i en toldekspedition, og det var der altså seks personer, der ikke gjorde i forbindelse med kontrollen i starten af november.

– Der er tale om opsigtsvækkende mange kontanter fordelt på relativt få rejsende. Aktionen bekræfter, at kontantudførsler til udlandet er et område, der er vigtigt for os at have fokus på. Foruden de konkrete tal har aktionen givet os brugbar viden til brug for prioritering af vores generelle kontrol og vejledningsindsats, siger Henrik Pagh Kold, kontorchef på kontrolområdet, i pressemeddelelsen.

De seks rejsende medbragte alle kontanter i størrelsesordenen 100.000 kroner og opefter. Én af de rejsende medbragte knap to millioner kroner i kontanter. Vedkommende modtog en bøde på 250.000 kroner, og politiet opkrævede i alt bøder for 700.000 kroner i forbindelse med kontrollen.

Del din kommentar