Skip to main content

Tour de France i Danmark

Når Tour de France 2021 starter i Danmark bliver det forhåbentlig med en masse danske ryttere i feltet i verdens største cykelløb.

Tour de France 2021 bliver med start i Danmark.

Det har efterhånden kun de mest cykelsportsfornægtende mennesker endnu ikke opdaget.

Men hvad ved vi egentlig om den danske Tour-start i 2021, der i øvrigt bliver udgave nummer 108 af det store etapeløb? Få svar på det du gerne vil spørge om her:

Disse dage køres Tour de France 2021

Tour de France 2021 begynder den 2. juli.

Der er indlagt tre hviledage på de 21 etaper, der skal køres.

De tre første etaper køres i Danmark med start i København den 2. juli. Den 3. juli køres der med start i Roskilde mens der den 4. juli køres med start i Vejle.

Tour de France 2021 slutter på Avenue des Champs-Élysées i Paris den 25. juli.

Hvor mange etaper køres i Danmark?

Der køres tre etaper i Danmark:

  • Åbningsetapen, 2. juli, er en 13 kilometer lang enkeltstart i hjertet af København med Kastellet, Dronning Louises Bro og Amalienborg blandt højdepunkterne.
  • Den anden danske etape, 3. juli, er på 199 kilometer fra Roskilde til Nyborg med 3 bjergspurter i Nordvest Sjælland og pointspurt i Kalundborg.
  • Tredje etape er på 182 kilometer fra Vejle til Sønderborg den 4. juli med pointspurt i Christiansfeld og bjergspurter på Koldingvej, samt ved Hejlsminde Strand og Genner Strand.

Hvor mange danske hold er med?

Det kan vi endnu ikke svare på. Som det ser ud nu, så er ingen danske hold kvalificerede til at køre Tour de France.

Den tidligere tour-vinder Bjarne Riis har imidlertid købt sig ind i det sydafrikanske World Tour-hold NTT Pro Cycling sammen med milliardæren Lars Seier Christensen og ægteparret Jan Bech og Helle Andersen.

På NTT Pro Cycling kører danskerne Michael Valgren, Michael Carbel og Andreas Stokbro.

Tour de France 2021 starter for første gang nogen sinde i Danmark men slutter som altid på Champs-Elysees i Paris. På billedet er det Team INEOS-rytteren Egan Bernal, der vandt den gule trøje, som fører feltet an. Foto: Gonzalo Fuentes/Scanpix.

Tour de France 2021 starter for første gang nogen sinde i Danmark men slutter som altid på Champs-Elysees i Paris. På billedet er det Team INEOS-rytteren Egan Bernal, der vandt den gule trøje, som fører feltet an. Foto: Gonzalo Fuentes/Scanpix.

Der er dog en mulighed for at et rent dansk hold kommer med til Tour de France 2021 nemlig holdet “Riwal Readynez”. Holdets helt store mål er at enten kvalificere sig til løbet eller få et wildcard.

Får vi dansk succes i Danmark?

Enkeltstarten i København byder faktisk på fine chancer for dansk succes.

I Quicksteps Kasper Asgreen og det unge supertalent Mikkel Bjerg fra Trek har Danmark to ryttere, der på en god dag kan køre top 10. På en fantastisk dag top 5 og på en helt perfekt dag kan danskerne godt tillade sig at drømme om en dansk gul trøje.

2. etape der går fra Roskilde til Nyborg kan også være en god, dansk mulighed. Her spås der om muligheder for sidevind på Storebæltsbroen, hvilket ville kunne passe de stærke, danske ryttere godt.

Hvor mange danske ryttere er der i feltet?

Det spørgsmål er alt for tidligt at svare på. Der er sikkert mange, der håber at se Jakob Fuglsang, Michael Valgren og den nykårede verdensmester Mads Pedersen i feltet – for blot at nævne nogle af de mest interessante.

Men mon ikke der kommer mange flere danske ryttere i feltet ved Tour de France 2021?

Hvad koster det?

Den endelige pris er endnu ikke meldt ud. Men ifølge BT kommer Tour de France 2021 til at koste mindst 60 millioner skattekroner mere, end de oprindeligt afsatte 87 millioner kroner.

Dertil kommer alle de penge private virksomheder spytter i kassen.

Hvor meget får Danmark ud af det?

Det kommer an på hvordan man måler det. For hvor meget er tre etapers medieomtale i verdens største cykelløb, der bliver transmitteret over hele verden værd?

Men ved den seneste start uden for Frankrig, i 2017 i den tyske by Düsseldorf, var gevinsten på cirka 478 millioner kroner. Reklameværdien alene blev anslået til 3,3 milliarder kroner.

Hvem står i spidsen for det?

Den tidligere verdensmester i landevejscykling for amatører, Alex Pedersen, har siden 2013 arbejdet på at få Tour de France til Danmark.

I 2019 blev Alex Pedersen udnævnt som direktør for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021, der organiserer den danske Tour de France-start.

Han præsenterer i øvrigt i dag, tirsdag den 4. februar i Vejle, ruten hvor også Tour de France’ løbsdirektør Christian Prudhomme vil være til stede.

Del din kommentar