Skip to main content

Trækker sig som leder – nu

Alternativets leder meddeler, at hun trækker sig.

Josephine Fock trækker sig som leder af Alternativet med øjeblikkelig virkning. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)

Josephine Fock trækker sig som leder af Alternativet med øjeblikkelig virkning. (Foto: Tim Kildeborg Jensen/Ritzau Scanpix)

Josephine Fock har lørdag valgt at trække sig som politisk leder i Alternativet med øjeblikkeligt virkning, oplyser partiet i en pressemeddelelse ifølge Ritzau.

I pressemeddelelsen står der, at Josephine Fock samtidig med tilbagetrækningen erkender, at opgaven med at samle partiet har været for svær. Fock har skullet løfte opgaven efter en periode med megen intern uro i partiet.

– Jeg har lagt al min kærlighed i Alternativet, men det har været svært at samle partiet. Alternativet er mit hjerteblod, og jeg var selv med til at stifte projektet i 2013, siger Josephine Fock i bemeldte pressemeddelelse.

Der er omgående sat gang i en proces for at finde en afløser. I februar 2020 blev Fock valgt som Alternativets politiske leder ved partiets landsmøde.

Siden er der dukket et hav af problematiske sager op, som har belastet hendes formandsskab.

Alternativet folketingsmedlem, Torsten Gejl, takker Josephine Fock for hendes arbejde som politisk leder og siger om fremtiden:

– Vi har et kanonstærkt bagland, og jeg synes, at vi har Folketingets bedste partiprogram. Og vi skal have fundet en ny politisk leder. Jeg sidder og forhandler i mange ministerier, så jeg skal ikke være politisk leder, siger han.

Josephine Fock ønsker ikke lørdag at stille op til interview, oplyser partiets pressetjeneste til Ritzau.

Del din kommentar