Skip to main content

Træls opdagelse får nu corona-konsekvens

I forbindelse med patruljer har Nordjyllands Politi opdaget, at flere stimler sammen udenfor barerne i Jomfru Ane Gade.

Betjente fra Nordjyllands Politi på patrulje i forbindelse med håndhævning af regler om afstand ved erhvervslivets genåbning. Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

Betjente fra Nordjyllands Politi på patrulje i forbindelse med håndhævning af regler om afstand ved erhvervslivets genåbning. Arkivfoto. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)

I takt med at barerne i Aalborgs kendte festgade Jomfru Ane Gade er begyndt at åbne igen, har det også været nødvendigt for Nordjyllands Politi at genoptage patruljer på stedet. I den forbindelse har politiet gjort en opdagelse, der nu får konsekvenser.

Politiet skriver i en pressemeddelelse, at det er nødvendigt forud for den kommende weekend at gøre Jomfru Ane Gade til et såkaldt corona-hotspot. Hvad det præcis indebærer, fremgår af en faktaboks længere nede i artiklen.

Årsagen til den nødvendige konsekvens er ifølge politiet, at mange festglade nordjyder ganske enkelt stimler sammen foran de mange beværtninger, når disse som påkrævet lukker til midnat. Det skaber én stor forsamling på gaden, og det dur ikke, siger vicepolitiinspektør Henrik Skals

– Det handler om at reducere muligheden for, at der opstår større forsamlinger og dermed potentiel risiko for ny smittespredning. Derfor vil borgerne også kunne se en øget tilstedeværelse af politi i området omkring Jomfru Ane Gade, siger han.

Sætter skilte op

De nye hotspot-regler bliver blandt andet annonceret med opsatte skilte ved indgang til Jomfru Ane Gade, og dermed er der altså ingen kære mor. For alle bør derfor kende reglerne. Samles for mange, så bliver der udstedt opholdsforbud.

Politiet vil være til stede med flere patruljer for at sørge for, der ikke samles for mange. Vicepolitiinspektøren understreger, at man har en god dialog med både restauratører i Jomfru Ane Gade og Aalborg Kommune.

Generelt har han også rosende ord til nordjyderne.

– Vi har kunnet klare det meste med en god dialog, og det er også vores udgangspunkt i Jomfru Ane Gade – men vores patruljer har naturligvis mulighed for at gribe ind, hvis der skulle være nogle få, der ikke retter sig efter politiets anvisninger, siger Henrik Skals.

Del din kommentar