Trailer måske vigtigt spor i drabssag uden lig

Politiet efterforsker nu officielt forsvindingssag som drabssag.

43-årige Maria From Jakobsen forlod sit hjem i Frederikssund den 26 .oktober. Dagen efter blev hun meldt savnet. Klik videre og se de nye billeder og køretøjer, politiet efterlyser viden om. Foto: Politi
43-årige Maria From Jakobsen forlod sit hjem i Frederikssund den 26 .oktober. Dagen efter blev hun meldt savnet. Klik videre og se de nye billeder og køretøjer, politiet efterlyser viden om. Foto: Politi
Udgivet Opdateret

Nordsjællands Politi bekræfter onsdag i en pressemeddelelse, at der officielt pågår en drabsefterforskning i den mystiske sag om den 43-årige Maria From Jakobsens forsvinden. Politiet inddrager flere adresser og køretøjer i efterforskningen.

En 44-årig mand er anholdt, sigtet for drab og varetægtsfængslet i sagen, har politiet tidligere oplyst. Der er endnu ikke fundet et lig, der endegyldigt beviser, at Marie From Jakobsen er blevet dræbt.

Politiet mener dog, at der er så stærke indikationer, at sagen – der i oktober begyndte som en efterlysning – nu er overdraget til drabsefterforskere. Det siger efterforskningsleder vicepolitiinspektør Lau Lauritzen.

– Vi har for nylig fået nogle indikationer på, at der kan være begået en alvorlig forbrydelse mod Maria From Jakobsen, siger han. Det er også disse oplysninger, der har dannet basis for sigtelse og fængsling af den 44-årige mand, der har en relation til den savnede kvinde.

Newsbreak.dk og andre medier er dog afskåret fra at komme med detaljer vedrørende den pågældende. Det skyldes et navneforbud, der er nedlagt, fordi manden ifølge sin forsvarer har en stilling, der gør, at han let vil kunne identificeres i offentligheden.

Forsvandt og var nedtrykt

Maria From Jakobsen forsvandt og blev meldt savnet den 27. oktober. I den forbindelse udtrykte politiet bekymring for hende, da hun forlod den bopæl, hun deler med mand og børn, i såkaldt nedtrykt sindstilstand dagen før. Hendes bil blev senere fundet i Bellahøj i København. En hvid Chevrolet Spark.

Familiens hus på Nialsvej i Frederikssund blev pludselig for få dage siden spærret af politiet, og det satte gang i de spekulationer, der nu er kulmineret i en reel drabsefterforskning. I pressemeddelelsen onsdag skriver politiet, at flere adresser og køretøjer nu indgår i efterforskningen.

I forbindelse med den videre efterforskning vil Nordsjællands Politi gerne høre fra borgere, der har oplysninger, som kan være med til at klarlægge, hvad der er sket i dagene op til og umiddelbart efter, at Maria From Jakobsen blev meldt savnet.

– Vi vil meget gerne høre fra borgere, som i perioden fra den 25. oktober til den 4. november har set en hvid Chevrolet Spark eller en grå Suzuki Baleo og eventuelle personer i eller omkring bilerne på Rødkildevej og Frederikssundsvej i København, ved et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland eller ved en genbrugsplads et sted på Sjælland. Den grå Suzuki har anhængertræk og kan muligvis have haft en trailer med sig, siger Lau Lauritzen.

Nægter sig skyldig

Helt specifikt er der tale om en hvid Chevrolet Spark med registreringsnummer AK 82 345 og en grå Suzuki Baleo med registreringsnummer CH 78 908. Den grå Suzuki Baleo har påmonteret et anhængertræk og har muligvis kørt med en trailer. Traileren har registreringsnummer BM 54 47.

Både Maria From Jakobsens bopæl på Nialsvej i Frederikssund og et sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland bliver som led i efterforskningen undersøgt af politiets teknikere, fremgår det nu af pressemeddelelsen. Generelt er der tale om en sag omgærdet af mystik.

– Det er naturligvis en sag, som vi behandler med meget stor alvor, og jeg håber, at de borgere, som har oplysninger, der kan hjælpe os videre i efterforskningen, vil kontakte os, siger Lau Lauritzen. Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Manden, som er sigtet for drabet uden lig, nægter sig ifølge Ekstra Bladet skyldig. Da dørene ved retsmødet blev lukket, vil og kan politiet ikke kommentere sagen yderligere.

Maria From Jakobsen er reelt stadig efterlyst. Signalementet er, at hun er 177 centimeter høj, almindelig af bygning med skulderlangt lyst hår, og hun var iført sort halvlang dunjakke, mørke bukser samt sorte ”Ilse Jakobsen”-gummistøvler.

Den 43-årige kvinde arbejder som psykolog.

Powered by Labrador CMS