Skip to main content

Tysk politi efterforsker kannibalisme

Uhyggeligt fund vækker minder om grim historie.

Offeret og den anholdte fandt tilsyneladende hinanden på datingapp. Foto: Berlin Politi

Offeret og den anholdte fandt tilsyneladende hinanden på datingapp. Foto: Berlin Politi

Politiet i Berlin har gjort et foruroligende fund i jorden i Pankow, der vækker minder om en anden uhyggelig historie i Tyskland. Knoglerester, der var gravet ned, har nemlig fået politiet til at mistænke kannibalisme.

Det blev bekræftet af Martin Steltner, der er offentlig anklager i Berlin, på en pressebriefing torsdag. Berliner Zeitung skriver, at knogleresterne blev fundet for omtrent 10 dage siden.

I en skov i området Pankow fandt en hundelufter nemlig noget, der kunne minde om knogler, og da det lykkedes at grave dem op, blev de analyseret.

Knoglerne viste sig at tilhøre en 44-årig mand kendt i offentligheden som Stefan T. Håndværkeren har været savnet siden 5. september. En undersøgelse viste siden, at der var tale om en forbrydelse.

Helt glatte knogler

Politiet var inden fundet på ret bar bund i sagen om den savnede Stefan T. Han forlod tidligt om morgenen sin lejlighed på Harnackstrasse i Lichtenberg og forsvandt siden sporløst.

Hans sambo gjorde opmærksom på, at han var aktiv på online datingmarkedet og mødte en del både mænd og kvinder derigennem. Det ledte politiet på sporet af en nu anholdt og fængslet 41-årig mand fra Pankow.

Efter knoglefundet har politiet bekræftet, at der efterforskes et drab med formodet seksuelt motiv, og det faktum, at de fundne knogler var helt glatte og uden nogen form for spor af kødrester på, gør, at politiet mistænker kannibalisme.

Ifølge den tyske avis Bild, der var først med historien, har politiets efterforskere kigget nærmere på den mistænktes søgehistorik. Han har efter sigende tidligere vist interesse for netop kannibalisme.

Vækker minder

Netop kannibalisme er et ømtåleligt emne i Tyskland. Sagen vækker nemlig minder om “Kannibalen fra Rotenburg”, der blev dømt til et liv i fængsel tilbage i starten af dette årtusinde.

Armin Meiwes fandt sit offer via internettet, og de indgik en kontrakt om, at de i fællesskab skulle spise offerets penis. Det lykkedes kun for Meiwes, da offeret havde mistet så meget blod, at han formentlig blev bevidstløs.

Det fik kannibalen til endegyldigt at slå ham ihjel – og derefter spiste en del af kødet på forskellige tilberedte måder. Det hele foregik i byen Rotenburg i Nordtyskland.

Kannibalen blev anholdt i 2002 og dømt til et liv i fængsel i 2004.

Del din kommentar