Skip to main content

Udvisning og fængsel efter bordel-røveri

Herudover blev en 19-årig mand dømt for voldtægt

Fem mænd er idømt fængselsstraffe for røveri mod et bordel, Foto: Coloubox.

Fem mænd er idømt fængselsstraffe for røveri mod et bordel, Foto: Coloubox.

Domme på 2 til 6½ års fængsel i sag om bordelrøveri

Fem mænd er dømt for røveri mod et bordel. En af de fem er også dømt for voldtægt og – sammen med en sjette mand – for forsøg på hjemmerøveri. Alle seks skal i fængsel.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Natten til den 12. februar 2020 truede fem mænd sig med knive og pistoler til kontanter og andre værdier på et bordel i Viborg.

Mandag blev de fem mænd ved retten i Viborg kendt skyldige.

Tirsdag fik de så deres straf.

Tre af de fem mænd idømt to års fængsel for røveriet. Der er tale om Aras Al-Hasan, Mohamad Seifaldeen og Hozan Dauod.

Mohamad Saney er idømt tre års fængsel for både bordelrøveri og medvirken til voldtægt.

Den længste straf er givet til 19-årige Yasser Yasser.

Han straffes med seks et halvt års fængsel, fordi han foruden bordelrøveriet er kendt skyldig i at have voldtaget kvinden på adressen og for et forsøgt hjemmerøveri med pistol, som fandt sted i april 2020.

Yasser Yasser er også dømt for et indbrud og databedrag efter at have brudt ind på en adresse i Viborg og have stjålet NemID, koder og hævekort.

En sjette mand, den 20-årige Hamsa Ali, som ikke har noget med bordelrøveriet at gøre, er tirsdag idømt tre års fængsel for at have forsøgt at begå hjemmerøveri med pistol.

Det begik han sammen med den 19-årige Yasser Yasser.

Voldtægt og forsøg på hjemmerøveri

De fem mænd blev altså dømt for røveri mod bordellet i Viborg. Herudover blev den 19-årige mand dømt for voldtægt ved at have truet en kvinde på bordellet til at give ham ubeskyttet oralsex.

Den 23-årige mand blev i den forbindelse dømt for medvirken til voldtægt ved at have ladet voldtægten ske uden at gribe ind.

Herudover blev den 19-årige mand sammen med en sjette, 20-årig tiltalt mand dømt for forsøg på hjemmerøveri ved en aften/nat i april 2020 at have taget en pistol med og rekognosceret i et boligområde i Viborg for at finde et egnet sted til at begå et hjemmerøveri, uden at det dog lykkedes.

Den 19-årige blev desuden dømt for et indbrud i april 2020 og for databedrageri, da han sammen med to andre efterfølgende brugte indbrudsofferets Nem-id og personlige oplysninger til at overfør penge fra offerets konto.

Anklager: Grov og afstumpet kriminalitet

Sagen er blevet behandlet som en nævningesag ved retten i Viborg, og sagens anklager er godt tilfreds med byrettens dom.

– Nævningetinget har vurderet beviserne på linje med anklagemyndigheden og har udmålt langvarige fængselsstraffe – straffe, der afspejler den meget grove og afstumpede kriminalitet, som der er tale om i den her sag. Så jeg er meget tilfreds, siger anklagerfuldmægtig Frederik Rasmussen fra anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

Del din kommentar