Ung mand stak 27-årig ihjel i park

Hårde domme til involverede i drabssag.

Udgivet Opdateret

En 27-årig mand blev natten til den 9. september 2019 dræbt af knivstik efter et større slagsmål på Carl Th. Dreyers vej ved Akacieparken i Valby.

Tre andre blev hårdt såret i slagsmålet.

20. november 2020 er en 20-årig mand blevet idømt 16 års fængsel for drabet. Han er dømt for at have ført kniven og er dømt både for drabet og drabsforsøg på andre involverede i slagsmålet. Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

Under slagsmålet var han sammen med i hvert fald tre andre unge. Den ene af dem – en ung mand på 21 år – er dømt for medvirken til vold af særlig rå brutal eller farlig karakter.

De to andre, som begge er 17 år, blev dømt for forsøg på vold af særlig rå, brutal eller farlig karakter og blev idømt hhv. 6 og 4 måneders fængsel.

Store mængder narko

Umiddelbart efter drabet indledte Københavns Politi en omfattende efterforskning af sagen. Samtidig blev der igangsat en række tryghedstiltag fra nærpolitiet i området, blandt andet med øget patruljering, brug af den mobile politistation og borgermøde.

I forbindelse med efterforskningen af sagen fandt politiet et mindre parti kokain på den 21-åriges bopæl. På bopælen fandt politiet også regnskaber, der tydede på salg af et stor kvantum narkotika. Derfor blev den 21-årige i dag dømt for salg af over 12 kg kokain. For volden og for narkoen blev han idømt i alt 12 års fængsel.

– Det er på baggrund af godt og omfattende efterforskningsarbejde, at vi nu står med markante domme i denne sag, siger anklager Anders Larsson.

En femte ung mand var også tiltalt i sagen, men blev frifundet. De fire dømte tog betænkningstid i forhold til evt. anke.

Tæt på tidligere drabschef

I Akacieparken bor en af Københavns Politi store personligheder, nemlig den tidligere drabschef og TV-personlighed Ove Dahl.

Det skriver Ekstra Bladet. 

Han opdagede dog hverken slagsmål, knivstikkeri eller det store opbud af betjente.

– Jeg opdagede det først, da jeg stod op. Min kone, som stadig er ansat inden for politiet, blev spærret inde, da hun var på vej ud på Teglholmen på cykel, og pænt bedt om at gå op og drikke en kop kaffe mere, før hun begav sig på arbejde, siger han til Ekstra Bladet

Powered by Labrador CMS