Vanvittigt vejr i vente: DMI opgraderer varsel

Der er massivt regnvejr på vej ind over landet.

Udgivet Opdateret

Tidligere i dag kunne Newsbreak.dk fortælle historien om, at Danmarks Meteorologiske Institut, DMI, varsler nu om kraftige regnskyl. Flere steder i landet kan vente at få op til 60 millimeter regn.

Men nu har vejrtjenesten igen været ude med en opdateret melding, der på mange måder vil vække bekymring rundt om i Danmark.

Faktisk er der dele af landet, der kan se frem til regnvejr fra mandag eftermiddag eller tidlig aften og helt indtil tirsdag aften. Det står faktisk sådan til, at der flere steder i landet er udsendt en varsel for, at vejret vil ramme kategori 1, hvilket betyder, at der vil komme farligt vejr.

24 timer med regn

Tidligere på morgenen forklarede vagthavende ved DMI, Frank Nielsen, at danskerne kunne se frem til regnfuldt vejr.

– Et stort regnvejr trænger ind over landet i løbet af eftermiddagen og aftenen. Det kommer til at regne hele eftermiddagen og aftenen. Faktisk kommer det til at regne mere eller mindre i 24 timer i træk, forklarede Frank Nielsen mandag morgen til Newsbreak.dk.

Men DMI har nu skruet op for mængden, for det store regnvejr er nu varslet som kraftig regn. Og med det også torden.

Op til 60 millimeter

Ifølge DMI er der i løbet af de 24 timer tale om, at der falder mellem 40 og 60 millimeter regn.

Ved instituttet klassificeres mere end 24 millimeter regn på seks timer som kraftig regn, derfor er der også varslet kraftig regn for dele af landet.

Artiklen fortsætter efter videoen

Den kraftige regn skyldes kontrasterne mellem lavtryk og fronter på grænsen mellem meget varm og fugtig luft blandet med køligere luft. Lavtrykket og fronterne udvikler sig meget på deres vej mod Danmark, og de ender ud i et regnområde over landet.

Østlige del rammes

Det er dog ikke udelukkende alle steder i Danmark, der er i risiko for at opleve den kraftige regn.

Der er mestendels tale om den østligste del af Nordjylland, mens hele Sjælland og Lolland-Falster rammes og så kan Bornholmerne heller ikke gå fri.

Dog ser det ud som om, at der i første omgang ikke varsles kraftig regn for Vest-, Midt og Sønderjylland, mens også Fyn og øerne slipper.

Powered by Labrador CMS