Skip to main content

Vidner søges efter drab på mand

En mand er fundet skuddræbt i en parkeret bil.

En massiv politiindsats i boligområde efter fund af død person. Op mod 30 betjente er på stedet. Foto: Presse-fotos.dk
En massiv politiindsats i boligområde efter fund af død person. Op mod 30 betjente er på stedet. Foto: Presse-fotos.dk
Et stort område er spærret af. Foto: Presse-fotos.dk
Et stort område er spærret af. Foto: Presse-fotos.dk
En person er fundet død. Foto: Presse-fotos.dk
En person er fundet død. Foto: Presse-fotos.dk

Opdatering klokken 17.07: 

Østjyllands Politi skriver på Twitter, at man gerne vil høre fra vidner, der har set eller hørt noget mistænkeligt omkring Vårkjærparken natten til torsdag, den 8. august.

Opdateret klokken 14.30:

Østjyllands Politi bekræfter torsdag eftermiddag Newsbreak.dks oplysninger om, at en person blev fundet død i sin bil i boligområdet Vårkjærparken i Viby syd for Aarhus. I en pressemeddelelse skriver politiet, at en 22-årig mand er blevet dræbt af skud.

Oprindelig blev sagen omtalt som et såkaldt mistænkeligt dødsfald, der fordrer en egentlig drabsefterforskning. På den måde sikres eventuelle spor, hvis det viser sig, at der er tale om en kriminel handling.

Et mistænkeligt dødsfald dækker over, når en person findes død uden en åbenlys årsag. Manden skal være blevet dræbt med mere end ét skud. Om der er blevet brugt en decideret lyddæmper eller lignende er uvist.

Faktum er dog, at ingen tilsyneladende har hørt selve drabet. I hvert fald ikke anmeldt det. Østjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at manden blev fundet død af tilfældigt forbipasserende, der anmeldte fundet klokken 11.20.

Politiet efterlyser dog viden fra personer, der må have set noget mistænkeligt onsdag aften eller meget tidligt torsdag morgen, hvorfor det er egentlig uvist, hvornår selve drabet er foregået. Et øjenvidne har tidligere forklaret, at manden blev fundet død af nogle mennesker i området, der pludselig råbte højt op om en død mand i en bil. Det er formentlig de samme, der har anmeldt fundet.

Efterfølgende rykkede politiet talstærkt ud med adskillige patruljer og hundepatruljer – den massive udrykning kunne sågar opleves direkte under Aarhus Kommunes coronavirus-pressemøde, der begyndte klokken 11.

Op mod 30 betjente skal have gået rundt i området, hvor alle beboerne i mindst én boligblok ifølge Newsbreaks oplysninger er blevet afhørt om sagen.

– Vi vurderer, at det er et drab begået i det kriminelle miljø, men det er for tidligt at sige noget om motiv og eventuelle gerningsmænd, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

De pårørende er underrettet om drabet.

Del din kommentar