Skip to main content

Vognmand får corona-klask

Opfandt to ansatte, som skulle have lønkompensation

Justitsminister Nick Hækkerup (S) var med til at øge straffen for folk, der svindler med corona-penge fra staten. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

Justitsminister Nick Hækkerup (S) var med til at øge straffen for folk, der svindler med corona-penge fra staten. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix)

En 36-årig vognmand fra Taastrup har fået et gevaldigt smæk med corona-hammeren, efter at han har svindlet med statens lønkompensation.

Manden er tirsdag blevet idømt fem måneders ubetinget fængsel for at have bedraget Erhvervsstyrelsen for 107.000 kroner. Vognmanden opfandt angiveligt to ansatte, som skulle have lønkompensation på grund af corona-pandemien.

Erhvervsstyrelsen lugtede, at der kunne være tale om bedrageri og anmeldte derfor sagen til politiet.

Der var ikke to ansatte

Pengene blev aldrig udbetalt til manden. Retten fandt det bevist, at de to personer slet ikke var ansat i firmaet.

-Ubetinget fængselsstraf til en før ustraffet med gode personlige forhold viser, at retten sanktionerer udnyttelse af statens midler under en pandemi hårdt, siger specialanklager Britt Janni Hansen.

Den dømte vognmand har udbedt sig betænkningstid, så han kan overveje, om sagen skal ankes.

Straffes hårdere

For at undgå snyderi med hjælpepakkerne, har Folketinget indført en hastelov, som gør det muligt at straffe snyd med hjælpepakker op til fire gange hårdere, end man ellers ville gøre.

I december sidste år røg en 29-årig mand således to år og tre måneder i spjældet på grund af svindel. Han fik samtidig også en bøde på 1,275 millioner kroner. Normalt ville han være blevet straffet med omkring et halvt års ubetinget fængsel.

Del din kommentar