Yderligere 11 personer i Italien døde af corona

Tre nye dødsfald efter coronasmitte i Italien bringer det samlede dødstal i landet op på ni.

Udgivet Opdateret

Opdatering: Ifølge Reuters er 11 personer i Italien døde af Corona.

Yderligere tre personer i Italien har mistet livet, efter at de er blevet smittet med coronavirus. Det oplyser en embedsperson ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Reuters skriver ikke, hvilken stilling embedspersonen har.

Artiklen fortsætter under videoen

Tidligere har italienske myndigheder berettet om seks dødsfald efter smitte med coronavirus. I alle seks tilfælde har der været tale om ældre borgere.

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Dermed er det samlet ni personer i Italien, der har mistet livet, efter at de er blevet smittet med coronavirus. Der er i alle tilfælde tale om personer i det nordlige Italien.

Det er det højeste antal i et land i Europa, og det tredjehøjeste ud over Kina, hvor virusset i første omgang er blevet spredt.

Udbrud på Tenerife

Tidligere tirsdag kunne Newsbreak.dk fortælle, at en italiensk turist var blevet smittet på ferieøen Tenerife.

Den italienske turist er læge og hjemmehørende i regionen Lombardiet i den nordlige del af Italien. Det er netop her, at det største udbrud af coronavirus er registreret i Europa.

Mandag var antallet af smittede i Italien oppe på 229. Langt de fleste af disse tilfælde i Lombardiet.

Også Schweiz har tirsdag meldinger om de første tilfælde af coronasmitten.

Sådan undgår du at blive smittet af coronavirus 2019-nCoV

Der er flere ting, du kan gøre brug af som præventive midler for at mindske risikoen for at blive smittet med coronavirus 2019-nCoV.

WHO opfordrer alle til at vaske hændergrundigt både med vand og sæbe, men også med desinficerende midler. Når du nyser eller hoster, skal du holde dig for munden eller næsen med albuen eller papir, derefter skal du smide papiret væk og vaske hænder. 

Powered by Labrador CMS