ANNONCE

Brødre skal 14 år i fængsel for drab

1. december 2020 12:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Philip Johansen blev dræbt den 23. juni 2020.

Brødre skal 14 år i fængsel for drab
Philip Johansen, der døde 23. juni efter et voldsomt overfald ved en shelterplads i Nordskoven på Bornholm. Foto: Pelle Rink/Ritzau Scanpix

Opdatering: 

To brødre, 23-årige Magnus Møller og 26-årige Mads Møller får fængsel i 14 år, for drabet på Philip Johansen ved en shelterplads i Nordskoven på Bornholm.

Begge brødres forsvarere oplyser, at de anker dommen til Landsretten.

Det sker med henblik på at få brødrene dømt for vold med døden til følge og ikke drab.

Det vil kunne give en mildere straf.

Opdateres …

Original artikel:

To brødre blev tirsdag den 1. december 2020 kendt skyldige i drabet på deres ven Philip Johansen ved en shelterplads i Nordskoven på Bornholm.

Der var enighed blandt alle seks nævninge og de tre dommere om skyldsspørgsmålet.

Nævninge og dommere har lagt vægt på, at de to brødre i ikke mindre end 15–20 minutter har udsat ofret for særdeles kraftfuld, mangeartet og brutal vold.

Samtidig har de lagt vægt på, at de to brødre holdt flere pauser undervejs i overfaldet.

Brødrene holdt pauser tre gange under overfaldet, hvor de drak alkohol. Det har storebroderen oplyst.

Voldsomt skadet

I vidneskranken var retsmediciner Christina Jacobsen, der var kaldt ind for at fortælle om de 39 læsioner, som Philip Johansens krop havde.

–  Vi kan se, at det er foregået over et længere tidsrum. Det er svært at sige præcist hvor længe. Det har været længere tid end et kvarter eller 20 minutter, siger Christina Jacobsen.

– Vi ser i vores gerning andre tilfælde af vold, men det er sjældent, at vi ser vold i sådan en grad, hvor der er så mange forskellige typer af vold, sagde Christina Jacobsen.

Philip Johansen døde den 23. juni.

Brødrene har selv afvist drab, men erkendt grov vold med døden til følge.

Hvad skete der?

Begge brødre afgav forklaring i retten den 30. november 2020.

Storebroren fortalte, at de to brødre ville give deres fælles ven Philip Johansen en lærestreg, fordi han havde været seksuelt grænseoverskridende over for deres mor – herunder forsøgt at voldtage hende.

Brødrene havde aftalt, at de ville hente Philip Johansen, køre ud til shelterpladsen og give ham en lærestreg. De havde planlagt at ville slå ham med de bare næver.

– Jeg ville sørge for, at han skulle holde sig væk fra min mor og ikke komme hjem til hende og forsøge at voldtage hende, lød det fra broderen.

Storebroren fortalte, at de slog og sparkede ofret mange gange – på kroppen og i hovedet. Senere brugte storebroderen også en granrafte, en ilddrager og en flaske og trampede ham også i hovedet og skridtet med sine træsko. Han drak efter eget udsagn en halv kasse øl undervejs.

Lillebroren fortalte, at han aldrig havde været så vred før. Han erkendte i retten at have haft et knæ mod ofrets hals og givet ham slag og spark på kroppen og i hovedet, og at han har fat i en ilddrager undervejs. Han var meget fuld under overfaldet, fortalte han.

Både storebror og lillebror fortalte i retten, at Phillip Johansen var i live, da de forlod ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu