ANNONCE

Ny mand i gult fik sig lidt af et chok

2. september 2020 19:22 | Af: Ritzau Fokus

Adam Yates havde klædt om, da han blev bedt om at komme til podiet for at modtage den gule førertrøje.

Ny mand i gult fik sig lidt af et chok
Det er førstegang i karrieren, at Adam Yates skal køre i den gule førertrøje. Foto: Thibault Camus/AFP

Efter en af de kedeligste Tour de France-etaper i nyere tid eksploderede løbet i et uventet drama, da arrangørerne straffede førende Julian Alaphilippe for at have modtaget forplejning på de sidste 20 kilometer.

Det betyder, at Adam Yates er ny mand i den gule førertrøje, og ingen er mere overrasket over den udvikling end briten selv.

– Jeg var i bussen og havde allerede været i bad. Vi ventede bare på, at de sidste kom ud af bruseren, så vi kunne køre hjem til vores hotel.

– Nogen ringede til vores direktør og sagde, at jeg skulle i gult. Så var det med at komme hen til podiet, siger den overraskede Mitchelton-Scott-kaptajn.

Er på jagt efter etapesejre

Det er første gang, han bærer den berømte trøje, og paradoksalt nok sker det i et Tour de France, hvor han klart har slået fast, at han i modsætning til tidligere år ikke kører efter en topplacering i det samlede regnskab.

– Som vi sagde fra begyndelsen, er jeg her for at vinde etaper. Det vil jeg også prøve i morgen (torsdag, red.). At jeg nu kører i gult skal ikke ændre noget på den måde, jeg kører på.

– Måske vil de andre hold holde lidt mere øje med mig nu, men jeg håber det ikke, siger Adam Yates.

I klassementet fører han med tre sekunder ned til Primoz Roglic, mens der er yderligere fire sekunder at give af i forhold til Tadej Pogacar.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu