ANNONCE

Vanviddet fortsætter: 172 i timen i 70-zone

5. marts 2021 14:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

En 27-årig mand kørte sig til en gigantbøde for vanvidskørsel

Vanviddet fortsætter: 172 i timen i 70-zone
To bilister blev taget med ekstremt høje hastigheder på Hasle Ringvej i Aarhus. Foto: Wikimedia Commons/RhinoMind.

Torsdag aften blev der sat en trist hastighedsrekord i Aarhus, da færdselspolitiet var ude i den vestlige del af byen for at holde øje med bilisternes kørsel.

“Stort set samtidig blev to mandlige bilister på 27 og 28 år taget i at køre henholdsvis 172 og 165 kilometer i timen på Hasle Ringvej, hvor man altså maksimalt må køre 70. Det er de to højeste hastigheder, der er blevet målt på Ringvejen,” skriver politiet i en pressemeddelelse.

Begge de to mænd havde flere færdselssager på samvittigheden, og de fik begge inddraget deres kørekort på stedet. De står begge to til at få frakendt kørekortet ubetinget. Den 27-årige mand står til en bøde på 10.000 kroner, mens den 28-årige står til en bøde på 9.500 kroner.

– Torsdagens indsats viser, at der er rigtig god grund til fortsat at have fokus på færdselskulturen i denne del af Aarhus, og derfor fortsætter vi selvfølgelig med vores mange målrettede indsatser i området, siger politikommissær Amrik Chadha i pressemeddelelsen.

Flere forseelser i samme bil

Det var ikke kun vanvidsbilister, politiet mødte torsdag. Også en 17-årig bilist blev sigtet, her for kørsel uden førerret. Den unge mand kørte med i et bryllupsoptog med havariblinket tændt. Bilens 18-årige ejer blev sigtet for at overlade sin bil en ten person uden kørekort.

Samme par, i samme bil, blev stoppet igen fem minutter senere. Igen var det den 17-årige, der sad bag rattet, og denne gang bakkede han mod kørselsretningen. De blev begge sigtet for samme forhold nok engang.

Havde intet kørekort

Politiet mødte også en 24-årig mand, der sad bag rattet i en bil uden kørekort, med bilens 19-årig ejer ved sin side. De blev begge sigtet for hver sin forseelse. Bilens ejer blev mødt en time senere, men da han heller ikke havde kørekort, blev også han sigtet. 10 minutter efter det mødte politiet igen den 19-årig ejer, stadig i bag rattet i en bil, han ikke havde ret til at køre i. Han blev derfor sigtet tre gange på samme aften.

Politiet oplyser, at man i alt oprettede 43 sager torsdag aften, fordelt på 40 personer:

18 x vigepligt, klip (fuldt stop ej respekteret)
6 x manglende sikkerhedssele
5 x kørsel uden førerret
3 x oplysningspligt – overlade førerretten til en person uden kørekort
3 x uberettiget anvendelse af haveriblink
2 x hastighed, ubetinget frakendelse (>100%)
2 x hastighed, betinget frakendelse (>60%)
2 x hastighed, klip
1 x håndholdt mobiltelefon, klip
1 x rødt lys, fodgænger

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu