ANNONCE

Coronatjek fik tre diskoteker lukket

5. september 2020 13:48 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Diskoteker efterkom ikke besked fra politiet. De risikerer bøde. De skal have ny bevilling, siger vagtchef.

Coronatjek fik tre diskoteker lukket
Politiet har flere steder i landet holdt øje med, om der er for stor fare for smittespredning med covid-19. Blandt andet i Jomfru Ane Gade i Aalborg Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Tre diskoteker i Holstebro blev natten til lørdag lukket af politiet. Det skete med henvisning til regler, der er indført på grund af coronakrisen.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi mente ejerne af diskotekerne, at de kunne åbne med samme vilkår som værtshuse.

– Det kan de ikke. Deres bevilling er til at drive diskotek, siger vagtchef Henrik Nielsen. Og ifølge bekendtgørelsen om covid-19 kan diskoteker ikke holde åbent.

Vagtchefen oplyser, at lukningen skete lidt over midnat.

Spørg bevillingsnævnet

Hvis diskotekerne vil have en ændret status, som sidestiller dem med værtshuse, skal de omkring bevillingsnævnet, lyder det fra politiet.

To af diskotekerne havde allerede fredag haft kontakt til politiet om spørgsmålet, men de valgte at åbne på trods af beskeden fra ordensmagten, lyder det fra vagtchef Henrik Nielsen.

Om der kommer et efterspil i form af et bødekrav, er ikke afklaret lørdag.

Til Dagbladet Holstebro-Struer oplyser politiet, at ét diskotek i byen havde nået at få en godkendelse af bevillingsnævnet.

Medejeren af Roxy Malt, som er et af de lukkede diskoteker, kritiserer i et opslag på Facebook politiets indgreb.

– Vi har overholdt og fulgt alle covid-10 retningslinjer, og der står intet om, at man skal søge en ny bevilling, skriver Jan Nonboe ifølge Dagbladet Holstebro-Struer.

Jomfru Ane Gade ryddet

I Nordjyllands Politi skred ordensmagten ind overfor menneskemængden i Jomfru Ane Gade i Aalborg sent fredag aften.

Som Newsbreak.dk fortalte tidligere lørdag, valgte man fra politiets side slet og ret at rydde gaden.

Der var simpelt hen for mange mennesker samlet på for lidt plads i forhold til smitterisikoen, vurderede politiet. Værtshusene var dog fortsat åbne.

– Langt de fleste efterkom vores anvisninger. Det er min klare opfattelse, at mange godt kunne se, at det ikke var holdbart. Måske var det for nogle lidt af en befrielse, siger vagtchef Henrik Beck.

Men den slags indgreb er “ikke optimalt”, lyder det.

– Derfor overvejer vi, at hvordan vi fremover kan forhindre, at for store forsamlinger opstår, siger vagtchefen. Han håber på et samarbejde med restauratører og kommunen.

Jomfru Ane Gade er i forvejen udpeget som et hotspot, hvor politiet har særligt fokus på at begrænse spredning af covid-19, og et par borgere fik da også en bøde, da gaden blev ryddet.

Problemer flere steder

I Odense måtte politifolk også beskæftige sig med sundhedskrisen. En del restauratører fik i perioden lige efter midnat anvisninger af politiet, oplyser Fyns Politi. Ingen fik dog påbud eller bøder.

I København fik politiet anmeldelse om, at alt for mange var forsamlet til en udendørs fest nær en skaterpark. Men de udsendte betjente mente, at der var færre end 100 mennesker. Derfor blev der ikke skredet ind, oplyser vagtchef Henrik Svejstrup fra Københavns Politi.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu