ANNONCE

Én ting ved smittetallene imponerer overlæge

6. april 2021 15:03 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Mere end 4,6 millioner danskere er blevet PCR-testet for virussen nu

Én ting ved smittetallene imponerer overlæge
Der har været mere end 233.000 bekræftede tilfælde med coronavirus covid-19 i Danmark i alt. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

520 personer er det seneste døgn testet positive for coronavirus covid-19 i Danmark. Det oplyser Statens Serum Institut, SSI. Samtidig falder det samlede antal indlagte med en, hvilket betyder, at der nu er 219 personer indlagt med covid-19 i Danmark.

Antallet af indlagte har generelt ligget omkring 200 personer de seneste uger, og der har ikke være flere end 225 indlagte siden den 2. marts, hvor 232 var indlagte.

At tallet ikke er højere, er et udtryk for, at det er lykkedes at holde varianten B117, der først blev opdaget i England, under kontrol. Det er, selv om den mere smitsomme variant udgør cirka 90 procent af smittetilfældene i Danmark.

Det vurderer Joachim Hoffmann-Petersen, der er overlæge og formand for landets intensiv- og anæstesilæger. Han er også folketingskandidat for De Konservative.

– På en eller anden måde er det lykkedes os at holde mutationen B117 under kontrol i ugevis, og det er egentlig ret imponerende.

– Men det er selvfølgelig også ved hjælp af kostbare tiltag som nedlukning og restriktioner. Men der er en del nabolande, der har det markant værre med B117, end vi har, siger han.

Ifølge Joachim Hoffmann-Petersen kan hospitalskapaciteten klare omkring 200 indlagte med coronavirus “fra nu af og i evigheder”. Uden at andre dele af sundhedsvæsenet bliver påvirket.

Ud af de 219 indlagte patienter er 38 på intensiv, mens 28 får hjælp til at trække vejret af en respirator.

Kontakttallet falder

Sundhedsminister Magnus Heunicke har tidligere tirsdag annonceret, at kontakttallet i Danmark er faldet fra 1,1 til 1,0. Det betyder, at epidemien i Danmark er stabil, fordi 100 smittede med covid-19 giver smitten videre til 100 andre.

Genåbningsdag

Magnus Heunicke har omtalt det faldende kontakttal på Twitter, hvor han også gør det klart, at påskedagene ikke er regnet ind i det seneste kontakttal. Det er derfor ikke sikkert, om de seneste helligdage har rykket ved kontakttallet.

Derudover er det endnu uvist, om den seneste genåbning af landet, der trådte i kraft tirsdag og betød, at blandt andet frisører landet over kunne åbne igen, får en effekt.

Magnus Heunicke kalder dog det seneste kontakttal for et godt udgangspunkt for dagens genåbninger.

182.186 PCR-prøver

De 520 positive coronatilfælde er fundet i 182.186 PCR-prøver. Det er de test, hvor man bliver podet i svælget.

Andelen af positive prøver i forhold til det samlede antal test er for det seneste døgn 0,29 procent. Det er den laveste positivprocent i cirka to uger.

Foruden PCR-prøverne er der foretaget 201.026 antigentest. Dem kender man også som lyntest, hvor man bliver podet i næsen.

Dermed er der samlet lavet næsten 400.000 test i løbet af det seneste døgn.

De små 400.000 test er tæt på den maksimale testkapacitet, som man ifølge Sundhedsstyrelsen havde i starten af marts.

Forventningen er, at den daglige testkapacitet vil være nået op på 700.000 i starten af maj. Det vil sige en stigning på 300.000 daglige test på to måneder.

To dødsfald

Yderligere to personer er døde, mens de har været smittet med virusset. Det betyder, at i alt 2432 coronasmittede borgere er døde siden marts sidste år.

Siden slutningen af december sidste år har myndighederne været i færd med at vaccinere befolkningen mod coronavirus.

De seneste tal viser, at 789.419 borgere som minimum har fået et af to stik coronavaccine. Det svarer til 13,5 procent af befolkningen.

409.187 har fået begge stik og er færdigvaccinerede. Det er syv procent af befolkningen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu