ANNONCE

Nyt parti ser dagens lys

6. september 2020 21:47 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Sikandar Siddique bliver politisk leder af nyt parti, der har antiracisme og klimaansvarlighed i centrum.

Nyt parti ser dagens lys
Uffe Elbæk og Sikandar Siddique er gået sammen om et nyt parti. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

De tidligere Alternativet-medlemmer og nuværende folketingsmedlemmer Sikandar Siddique, Uffe Elbæk og Susanne Zimmer danner et nyt parti kaldet Frie Grønne.

Det skriver Politiken

Sikandar Siddique bliver politisk leder af partiet. Partiet skal, siger Siddique til Politiken, være Danmarks “klimaansvarlige og antiracistiske parti”.

De tre politikere meldte sig ud af Alternativet, da Josephine Fock blev politisk leder.

Rygtet talte sandt

Navnet Frie Grønne har været nævnt flere gange, og der har været rygter om, at det skulle blive et nyt parti. Indtil nu er det dog ikke blevet bekræftet.

Om partiets grønne ambitioner siger Sikandar Siddique til Politiken, at partiet vil “udfolde den livskraft, som ligger i naturen”.

– Vores filosofiske tilgang til naturen er, at vi er en del af naturen, men at naturen har også værdi i sig selv, siger Sikandar Siddique til Politiken.

Uffe Elbæk forklarer til TV2, hvordan partiet adskiller sig fra Alternativet.

– Det skal ikke misforstås, men jeg ser lidt Alternativet som et pilotprojekt, hvor vi lærte rigtig mange ting, men vi lærte også, hvad man ikke skal gøre. Politisk er vi et andet sted i dag end i 2013. Altså verden har forandret sig. I Alternativet sagde vi, at vi hverken var blå eller røde, men grønne. I Frie Grønne melder vi os direkte ind i venstrefløjen og siger, at det er derfra, vi taler og forstår os selv, siger han.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu