ANNONCE

Er Donald Trump forberedt på det her?

6. november 2020 16:25 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Ifølge CNN er den siddende præsident ikke nødvendigvis forberedt på et nederlag.

Er Donald Trump forberedt på det her?
Ifølge CNN er Donald Trump ikke alt for forberedt på at tabe valget. Foto: Brendan Smialowski / Scanpix.

Hvad gør Donald Trump nu? Det amerikanske folk har afgivet deres stemmer ved præsidentvalget, og fredag eftermiddag, dansk tid, har den demokratiske kandidat Joe Biden momentum og ligner lige nu en vinder.

Det betyder dog ikke, at Donald Trump, eller hans kampagnestab, forbereder sig på et nederlag, i hvert fald ikke ifølge amerikanske CNN.

CNN skriver, at den siddende præsident på ingen måde overvejer at give afkald på magten. CNN refererer til kilder tæt på Det Hvide Hus, der fortæller, at Donald Trump ikke har skrevet en tale omhandlende et eventuelt nederlag, og han har, ifølge CNN, gjort det helt klart overfor sine interne støtter, at han ikke agter at trække sig fra kampen for at blive genvalgt.

Kalder prognose falsk

Mens Joe Biden fredag eftermiddag, dansk tid, gik foran Donald Trump i Pennsylvania, lyder det ifølge Ritzau fra Trumps kampagne, at valget ikke er ovre.

Den juridiske chef for kampagnen, Matt Morgan skriver, at den “falske prognose” om, at Biden vinder, bygger på resultater af optællingen fra fire stater – Pennsylvania, Nevada, Arizona og Georgia – som “langtfra er afsluttet”.

270

Det amerikanske valgsystem er bygget op om, at den kandidat, der sikrer sig 270 valgmænd fra det såkaldte valgmandskollegium. Det består af 538 valgmænd, og har en kandidat 270 valgmænd, kan ingen anden kandidat opnå flere.

I skrivende stund har hverken Joe Biden eller Donald Trump opnået det endegyldige antal valgmænd, omend Joe Biden er tættest på af de to. Ifølge AP News sidder Joe Biden, ved udgivelsen af denne artikel, således på 264 valgmænd, mod Donald Trumps 214, men intet er endegyldigt afgjort endnu.

Joe Biden har heller ikke selv erklæret sig som vinder af det amerikanske præsidentvalg, men det har ikke forhindret den særlige sikkerhedstjeneste Secret Service, der står for at beskytte den amerikanske præsident, såvel som andre toppolitikere, i at øge sikkerheden omkring netop Joe Biden.

CNN skriver i øvrigt, at Donald Trump tidligere i valgkampen har sagt, at det aldrig er let at tabe, i hvert fald ikke for ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu