ANNONCE

Studerende på vej til eksamen dræbt i busulykke

7. juli 2020 13:27 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Bussen landede i en sø.

Studerende på vej til eksamen dræbt i busulykke
Flere blev dræbt i forbindelse med ulykken. Foto: China Daily/Scanpix.

21 personer er tirsdag dræbt i en busulykke i Kina. Blandt passagerne om bord var adskillige studerende på vej til den berygtede gaokao-prøve, som er afgørende for at komme ind på Kinas topuniversiteter.

Det oplyser myndigheder ifølge nyhedsbureauet AFP.

South China Morning Post. skriver, at ulykken skete, da buschauføren tilsyneladende mistede kontrollen, hvorefter bussen først kørte over i den modsatte kørebane for siden at vælte ned i Hongshan-søen.

Ifølge Ritzau kørte bussen gennem et autoværn, før den faldt i søen, der ligger i Guizhou-provinsen i det sydvestlige Kina.

100 redningsfolk, herunder 17 dykkere, blev sendt til ulykkesstedet, hvor man indtil nu har konstateret, at 21 mennesker er blevet dræbt, og 15 er kommet til skade. Ifølge South China Morning Post er fire af bussens passagerer studerende.

Voldsomt vejr

Det vides ikke, om ulykken skyldes de store mængder regn, som plager blandt andet Guizhou-provinsen i Kina.

Oversvømmelser har forhindret tusinder af studerende i Kina i at deltage i gaokao-prøven. Mere end 10,7 millioner studerende tager prøven, som varer over flere dage, rapporterer statsmediet CCTV ifølge nyhedsbureauet dpa.

Gaokao-prøven bliver betragtet som den vigtigste prøve i en kinesers liv. Den har afgørende betydning for, hvilke muligheder en person har for at uddanne sig.

Dermed har det også stor indflydelse på mulighederne for senere i livet at få et velbetalt job.

Prøven var i forvejen blevet udsat på grund af coronapandemien. Men tirsdag gik den altså i gang, selv om adskillige personer på forskellig vis er blevet forhindret i at møde frem til prøverne.

Store mængder regn og oversvømmelser er normalt i det sydlige og centrale Kina i sommermånederne.

Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua rapporterer, at 420.000 personer i Anhui-provinsen i Sydkina for tiden er påvirket af regnmængderne. Det skriver dpa.

Oversvømmelser har medført, at 27.000 personer er evakueret. Der er rapporteret skader for 72 millioner dollar – svarende til 475 millioner kroner – ifølge den lokale regering.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu