ANNONCE

Her finder politiet bødeblokken frem

8. september 2020 20:17 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Smittetrykket stiger.

Her finder politiet bødeblokken frem
Politiet vil være synlige i nattelivet i Odense Kommune i den kommende weekend. Genrefoto: Elo Christoffersen.

Covid-19 har så godt i 17 københavnske kommuner og Odense Kommune, at politiet i sidstnævnte er klar til at håndhæve de gældende restriktioner særdeles grundigt.

De nye restriktioner er gældende frem til den 22. september, og hos Fyns Politi er man ikke i tvivl om, at restriktionerne er indført af en grund.

– Vi står i en meget alvorlig situation, der kalder på stor fælles ansvarlighed, siger Fyns Politis politidirektør Arne Gram i en pressemeddelelse.

Sådan er det

Fyns Politi skriver i pressemeddelelsen, at de nye restriktioner i kommunen er som følger:

• Forsamlingsforbuddet på 100 personer sænkes til 50 personer
• Den tilladte åbningstid for restauranter, barer, caféer og lign. med bevilling hertil begrænses til kl. 24.00 med virkning fra d. 9 september 2020
• Odense Kommune undtages fra den planlagte udvidelse af den tilpassede Superligaordning til andre idrætsarrangementer.

Har bødeblokken med

Da der for tiden er sutdiestart på Odenses mange uddannelsesinstitutioner, forventer man hos politiet, at der vel være godt gang i nattelivet i den kommende weekend, og derfor agter politiet også at være synligt til stede i nattelivet, som de i øvrigt også var det i den forgange weekenden.

– Bødeblokken vil være med i lommen, og vi er klar til at bruge den, men vi håber ikke det bliver nødvendigt, siger Arne Gram i pressemeddelelsen.

Han råder generelt alle til at gøre deres for, at smittetallet ikke stiger unødigt.

– Med det høje smittetal, er det helt nødvendigt, vi allesammen gør noget ekstra for at undgå, smitten spreder sig yderligere. Det handler i virkeligheden om, at vi genfinder de gode vaner fra foråret: Følg anbefalingerne om at holde afstand i det offentlige rum, brug rigelig med sprit eller vask hænderne hyppigt, overvej om man kan tage de offentlige transportmidler uden for myldretiden eller måske finde anden transport – og så i øvrigt lave flest mulige aktiviteter udendørs, siger Arne Gram.

København følger med

I hovedstadsområdet er der også markant forhøjet smittetryk. For eksempel er der mere end 80 smittede per 100.000 indbyggere i Vallensbæk.

– Smitten er steget på Vestegnen, og det skal vi selvfølgelig alle tage meget alvorligt og reagere på. I politiet sætter vi ekstra Corona-patruljer ind – de vil kontrollere, at reglerne bliver fulgt og være parate til at skride ind med påbud og bøder, hvis for mange er for tæt, siger politidirektør Kim Christiansen fra Københavns Vestegns Politi.

Det samme gælder for København.

– Vi vil være synligt til stede med patruljer og holde øje med forsamlinger i det offentlige rum. Gående patruljer fra Nærpolitiet vil føre dialog og tilsyn med beværtninger for at sikre, at de overholder krav til åbningstider, antal gæster og at der ikke er dansegulv. Bliver reglerne ikke fulgt, så vanker der bøder, siger Politidirektør i Københavns Politi Anne Tønnes.

Københavns Politi fortsætter de seneste ugers målrettede indsats over for piratfester, forstyrrende larm fra musikanlæg i det offentlige rum og spontane fester, hvor for mange mennesker samles og smittefaren bliver for stor – nu ud fra det sænkede forsamlingsforbud på 50 personer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu