Nyt studie: Ét glas af dette kan give kræft

Et nyt fransk studie viser, at der er større risiko for at få kræft, hvis man drikker et glas sodavand eller juice dagligt.

Udgivet Opdateret

Når du får lyst til en sukkerholdig drik hen over sommeren, kan det godt være, at du skal overveje at skifte det ud med et læskende glas vand. Ifølge en nyt fransk studie er du i større risiko for at blive ramt af kræft, hvis du drikker sodavand eller juice dagligt.

Det er faktisk så seriøst, at din risiko stiger med op til en femtedel, hvis du indtager sukkerholdige drikke hver dag. Det skriver CNN.

Ny forskning

Ny fransk forskning har undersøgt, hvad betydning indtagelsen af drikke med sukker i, har for vores helbred i særdeleshed med udgangspunkt i cancer. Det kommer i kølvandet på forskning, hvis resultater fandt, at der er større risiko for tidlig død alt efter, hvor mange sukkerholdige drikke, du indtager.

Studiet har vist, at der er en sammenhæng mellem at drikke en lille glas sodavand eller juice om dagen.

Høj risiko

Forskningen viste, at der er 18 procent større risiko for generelt at få kræft, hvis man drikker et glas sodavand eller juice om dagen. Mens risikoen for brystkræft stiger med 22 procent.

– Resultaterne indikerer statistiske sammenhænge mellem indtaget af drikke sødet med sukker og risikoen for alle former for kræft og for brystkræft, sagde ernæringsforsker Ian Johnson til CNN.

Artiklen fortsætter efter videoen.

I studiet er et lille glas svarende til 100 ml, som er under en tredjedel af, hvad der eksempelvis er i en almindelig dåsesodavand. Studiet rummer mere end 100.000 testpersoner.

Sunde anbefalinger

I Sundhedsstyrelsens ti kostråd er der også anbefalinger om at mindske indtaget af sukker.

Fire ud af 1o voksne samt seks ud af 10 børn får for meget sukker. Størstedelen af den sukker får danskerne fra slik, sodavand, is og kager. Sundhedsstyrelsen anbefaler derfor også, at det kun er en gang imellem, at der skal være plads til de søde sager.

Et men er der dog i forhold til indtaget af juice for danskerne, for i EU er det forbudt at tilsætte sukker til juice.

Powered by Labrador CMS