Sådan får du mobilbatteriet til at leve længere

Et udslidt batteri kan få en telefonejer til at blive harmdirrende rasende, men der er råd at finde - uden at det skal koste en formue.

Udgivet Opdateret

Telefonen bliver fisket op ad lommens dyb. Du vil lige sende en mail, tjekke Facebook eller tjekke nyhederne. Men telefonen er smask død. Den er løbet tør for strøm. Du kender sikkert følelsen af, at du havde ladet telefonen op natten over, men allerede halvvejs gennem dagen er batteriet fartruende tæt på at være tomt.

I en tid med coronapas, smitteopsporing og løbende smittetal er mobilen blevet en vigtig brik i beredskabet omkring coronapandemien. Derfor er det også vigtigt, at der er strøm på den hele dagen og ikke blot i en brøkdel af dagens gøremål.

Men strejker batteriet først, så kan det være svært at gøre så meget, skulle man tro. Men der er faktisk hjælp at hente, hvis man vil bruge et par minutter.

Vær proaktiv

Hvis din mobiltelefon er begyndt at være langsom, betyder det ikke nødvendigvis, at du har brug for en ny.

Ofte kan mobilen få nyt liv ved for eksempel at rydde op i den og slette det, der fylder og gør den langsom.

Det siger Steen Jørgensen, mobilekspert og chefredaktør på Mobil.nu.

Sammen med professor Poul Norby fra DTU Energi kommer han her med en række gode råd til at holde mobilen i live.

– Der er ofte masser af applikationer, som vi ikke bruger. Det er det samme med billeder, hvor vi ofte tager tre til fire stykker af den samme situation og glemmer at slette de overskydende, siger Steen Jørgensen.

I galleriet øverst kan du se, hvordan du plejer telefonens batteri.

Få styr på batteriet

Mobilen vibrerer i lommen. Du er lige undervejs, men batteriet stirrer faretruende på dig – der er rødebjælker, som indikerer, at det er ved at være slut med dagens skæg, løjer og vigtige ærinder. For mange danskere er dét at se telefonen løbe tør for strøm noget nær, det værste, der kan ske.

Men ikke desto mindre sker det hver dag, at man føler, at telefonen var opladet, inden du forlod hjemmet – og når du kommer frem, så er batteriet faretruende tæt på at være drænet for dagens vigtigste energi.

Du husker måske tilbage til en tid, hvor din telefon kunne holde strøm i dagevis. De dage er længe overstået. Men tilbage stiller det forbrugerne nok et endnu vigtigere spørgsmål – kan jeg få mit batteri til at leve længere, uden det skal koste en formue?

Og svaret: Et rungende ja.

Powered by Labrador CMS