ANNONCE

Sundhedsstyrelsen udsender nye anbefalinger

9. september 2020 15:14 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Sundhedsstyrelsen har den 9. september udsendt nye anbefalinger for private arrangementer, som fester.

Sundhedsstyrelsen udsender nye anbefalinger
De nye anbefalinger fra Sundhedsstyrelsen skal være med til at begrænse smitte med covid-19. Foto: Scanpix.

Hvordan holder du en fest, eller et andet arrangement på en sikker og forsvarlig måde i en tid, hvor covid-19 fortsat er en sygdom, vi skal være meget opmærksomme på?

Sundhedsstyrelsen forsøger nu at hjælpe med det problem med nye, opdaterede anbefalinger og gode råd til, hvad man skal gøre, og ikke gøre.

”Som vært bør du begrænse antallet af gæster, du inviterer. Desuden bør du sørge for, at gæsterne har mulighed for hele tiden at holde 1 meters afstand til hinanden. En god tommelfingerregel er, at du ikke skal invitere mere end én gæst per 4 km2, da god plads gør det lettere at holde afstand. Afstand er det helt afgørende i forhold til at beskytte hinanden mod smitte,” siger Bolette Søborg, overlæge i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

Her er problemet

Sundhedsstyrelsen peger på danske og internationale erfaringer, der viser, at fester og private arrangementer er knudepunkter for smittespredning, hvilket betyder, at det er her, mange bliver smittet for så efterfølgende at sprede smitten videre.

”Som vært kan du minde gæsterne om vores kendte anbefalinger, som forebygger smitte og samtidig gøre det let for dem at følge dem, også sent på aftenen. Opfordringer om at blive hjemme, hvis man er syg, tydelig markering af afstand på gulvet, hvor der kan være trængsel, håndsprit ved indgangen og ved genstande, som mange rører ved, er alle vigtige tiltag, som kan mindske smittespredning,” fortæller Bolette Søborg og tilføjer, at det også har betydning, hvis der fx er dans til festen:
”Det er vigtigt at tænke over, hvilke aktiviteter, der skal foregå. Vi ved, at sang og dans øger smitterisikoen, så spørg dig selv, om du kan finde på nogle andre festaktiviteter eller rykke arrangementet udendørs, lyder det fra Sundhedsstyrelsen i pressemeddelelsen.

Bliver en af dine gæster smittet til et arrangement, er det vigtigt, at alle andre deltagere hører om det. Derfor bør du som arrangør sikre, at du har kontaktoplysninger på alle deltagere, til eventuel senere opsporing.

 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu