ANNONCE

10.000 bilister snuppet i gigant-razzia

9. oktober 2019 06:08 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

På blot en uge blev mere end 10.000 bilister taget i en målrettet indsats.

Ved de målrettede hastighedskontroller – i perioden fra fredag den 30. september til søndag den 6. oktober 2019 – blev der konstateret mere end 10.000 hastighedsoverskridelser.

Det oplyser Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under videoen

– Flere end 10.000 sigtelser for at overskride hastighedsbegrænsningerne på en uge er rigtig mange. Når man tager et aktivt valg om at køre for hurtigt, tager man ligeledes et aktivt valg om at udsætte sig selv og andre for fare. Farten dræber og farten er et problem for trafiksikkerheden, siger Christian Berthelsen, politiassistent ved Rigspolitiet Nationale Færdselscenter og fortsætter:

– Med så mange sigtelser, kan der vist ikke være tvivl om, at dette område fortsat kræver politiets opmærksomhed. Når hastigheden sættes i vejret øges både den strækning, som bilen kører inden føreren reagerer, og bilens bremselængde. Der er således en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne – og vi arbejder hver eneste dag, for at nedbringe antallet af disse.

Fakta

Uge 40, 2019: Sådan blev loven brudt

• Flere end 2.700 overskridelser af den generelle hastighed i byerne
• Flere end 1.300 overskridelser af den generelle hastighed på landeveje
• Knap 2.200 overskridelser af den skiltede samt generelle hastighed på motorveje
• Knap 4.000 overskred den skiltede hastighed på vejene, blandt andet hvor hastigheden var nedsat på grund af vejarbejder

Fra 2012 til 2017 mistede 416 personer livet i en trafikulykke, hvor en eller flere af de involverede kørte for stærkt i forhold til det tilladte eller forholdene.

I mere end halvdelen af alle ulykker i trafikken er for høj hastighed en medvirkende faktor til, at ulykken opstår. Dødelig udgang sker i cirka 30 procent af uheldene.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu